Поръчка по тел.: 0899 154 345 и 0878 940 155
Безплатна доставка при покупка над 80 лв. (до офис на Спиди/Еконт)

Образователни играчки по Монтесори за възпитание на независими деца

Образователни играчки по Монтесори за възпитание на независими деца
Един от отличителните белези на метода на Монтесори е акцентът върху независимостта. Колкото по-рано се наблегне на него, толкова по-успешни ще бъдат децата в развитието си като личности. Като родители можем да насърчаваме децата да овладеят различни знания и умения у дома, като им осигурим подходящи играчки от дърво спрямо техните интереси. За целта сме Ви подготвили няколко интересни образователни играчки Монтесори, с които Вашите деца ще научат интересни и полезни неща.

Дървена кутийка с чекмедже и жетони

Тази играчка представлява дървена кутия, която има чекмедже в предната си част, което може да се отваря. В горната част на кутията има прорез с формата на правоъгълник, в който се поставят 5-те дървени жетона. Целта на заниманието е координирането на функцията на ръцете и очите. Така се стимулира изследването на причинно-следствената връзка с едно макар и простичко действие. Пускайки един от жетоните в дупката, той изчезва, като се появява в чекмеджето, което детето отваря. Важно е родителите да обяснят как жетоните се озовават в чекмеджето – с помощта на пускането им през отвора отгоре.
Заниманията с дървена кутийка с жетони са подходящи за деца над 1 годинка. Препоръчително е преди това детето да е усвоило заниманията с кутия с чекмедже и топче.

Торбичка с геометрични форми

Торбичката с геометрични форми е шарена и от текстил. В горната ѝ част има връвчица, с която се затваря. В нея са поставени 10 на брой фигурки – играчки от дърво с различна форма: сфера, паралелепипед, куб, конус, пирамида и др. Целта на това занимание е детето да бърка в торбичката без да гледа, и опипвайки с ръка, да познава коя фигурка е хванало. Преди играта е важно да бъде запознато с отделните фигури. Може в началото да поставят 3-4, а постепенно да се добавят нови, за да бъде по-труден изборът. Играта е подходяща за деца над 3-годишна възраст.
Тази игра развива концентрацията и сетивността на детските пръстчета на ръката. По лесен и забавен начин Вашето дете се учи да разгранича отделните фигури на база характеристиките им.
Може да поръчате торбичката с геометрични форми от нашия сайт.

Дървени цифри и жетони

Дървените цифри и жетони са поставени в кутийка с капак. В нея има числа от 0 до 9, заедно с 45 на брой чипа, които съответстват на сумата от числата. Целта на заниманията с тези образователни играчки от дърво е запознаването с количественото измерение на всяка цифра. Също така децата лесно  научават поредността на цифрите, разделяйки ги на четни и нечетни. Играчката е подходяща за деца над 4 години. Поръчайте бързо и лесно дървените цифри и жетони от нас!