Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Дървени играчки за малки и големи

Дървени играчки за малки и големи

Дървото е универсален материал – топло, естествено и безопасно, то е подходящо за направата на играчки за всяка възраст. Дървените детски играчки също могат да бъдат боядисани в ярки цветове. За разлика от пластмасата обаче, дървото изглежда добре и без такава намеса. При дървените играчки острите ръбове и дребните частици обикновено са много по-малко, което означава, че те са и по-сигурни, дори и за най-малките. 

На бебето предложете дървена дрънкалка.

Усещането за естествения материал от най-ранна възраст може да бъде началото на едно, макар и несъзнателно все още, уважение и любопитство към природата. Наред с това, дървените играчки са с по-заоблени форми, които прилягат в бебешката ръчичка много по-добре, а шансовете деликатната кожа да бъде одраскана намаляват значително.

Дървените форми за нанизване забавляват едногодишните.

На една година детето вече има значителен набор от умения – разпознава различни форми и цветове, владее и много движения. Ето защо дървените детски играчки за нанизване са подходящи за тази възраст. Не е задължително да се използват само рингове – напротив, разноцветните геометрични форми (триъгълник, квадрат, кръг) позволяват да се затвърдят по естествен начин знанията за околния свят, натрупани до момента. Нанизването, хвърлянето в опити да се уцели стойката подпомагат и развитието на грубата и фината моторика. 

Децата около и над двегодишна възраст харесват дървени конструктори. 

Независимо дали става дума за игра с комплект кубчета или конструктор, включващ повече и по-разнообразни форми, децата обичат да строят свои собствени фигури. Нещо повече – можете да се включите и да изградите заедно кули, замъци, градове на бъдещето. Така дървените детски играчки се превръщат в забавление за цялото семейство. Малчуганът развива своето въображение, а всички заедно изграждате една по-сплотена и сигурна среда за всеки член на семейството посредством играта заедно. 

Дървените пъзели и тетриси подпомагат абстрактното мислене.

Тук отново има различна степен на трудност, а с някои танграми дори и възрастните често не се справят лесно. Дървените пъзели с различни геометрични форми, в по-голямата си част конструирани на принципа на някои тестове за интелигентност, подпомагат развиването на абстрактното мислене. В някои вариации са включени и животни, плодове, числа и други елементи от околния свят – предложете ги на детето, за да затвърди то знанията си за него. 

Дървените детски играчки са подходящи практически за всяка възраст. Нещо повече – те могат да се окажат сериозно предизвикателство дори за големите, да Ви върнат в детството и да помогнат не само на малчугана да се обогатява и развива полезни умения, но и на Вас да откриете чрез играта нова (или позабравена) гледна точка към света. Едновременно с това, досегът с дървото е досег с природата, а това е “бонус”, който със сигурност не бива да се пренебрегва. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се