Поръчка по телефона: 0878 940 155
Безплатна доставка при покупка над 80 лв. (до офис на Спиди/Еконт)

Детски играчки

Сортиране:
Покажи:
Възраст
Цена
Материал
Видео

Детските играчки са един от основните инструменти, с които децата опознават себе си и заобикалящият ги свят. Те могат да бъдат забавни и развлекателни или обучителни и образователни.

Основно изискване към всяка детска играчка е тя да бъде безопасна. За целта детските играчки в Eвропейския съюз, задължително трябва да отговарят на определени изисквания, които са различни за играчките в различни възрастови категории. Изискванията се отнасят до материалите, боите, големината на отделните елементи. Играчките се различават по функционалност, начин и място на експлоатация .

Детски играчки за игра навън или вкъщи, детски играчки за повишаване на концентрацията, съобразителността, въображението, фината или грубата моторика, детски играчки за момчета или момичета.

Нека да разгледаме в по-големи детайли всеки от тези видове.

Детски играчки за игра навън или на двора

Те трябва да са здрави, достатъчно големи, за да не биват загубени или погълнати(при по-малките дечица), лесни за почистване. Вероятно е тези играчки да се споделят с други деца, така че играчки, които предразполагат за игра на повече от едно дете са за предпочитане. Въжени рингове, кофички и инструменти за копаене в пясък и много други, спомагат за развитието на когнитивните и креативни умения на детето.

Детски играчки за игра вкъщи

Te могат да бъдат различни писти с коли и влакови композиции с релси, гаражи и пътни обстановки, кухни с и без обзавеждане, пъзели и конструктори, и много други. Размерите на тези играчки варират, в зависимост от мястото, с което разполага домакинството. Много от тези играчки се разглобяват, за да се прибират по-лесно, други остават сглобени и „красят“ стаята на децата. Тъй като тези играчки не предполагат голяма физическа активност, обикновено детските играчки за дома са по-сложни и изискват повече съсредоточаване.

Детски играчки за момченца и момиченца е друго популярно разделение.

Какво да знаем при избора на детски играчки за момче?

Цветовете на играчките са важни. За по-голямата част от момчетата, цветовете на игричките са сини, червени или други по-силни цветове. Играчките често се използват за състезания, за изграждане на къщи и дори съревнования между добри и лоши. Играчки като пистолети, автомати и други оръжия са изключително типични за момченцата. Това трябва да става под надзора на родител и задължително да се търси мярка, която да не позволява на детето да забрави, че всичко е игра и не е истина.

Детските играчки за момичета

Те са обикновено свързани с кукли, готвене, кухни и грижа за някой друг. Това е изключително характерно за момиченцата. Нормално е децата да хранят, обличат и приспиват свои бебета. Те интуитивно повтарят поведението на своите майки.

Образователни или забавни играчки да подберем?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но обикновено двата вида играчки могат да се комбинират. Много от образователните играчки са създадени, за да ангажират вниманието и да забавляват децата докато те научават нещо ново.

Какви умения трябва да могат да развият детските играчки?

  • Двигателните умения на децата и техните моторни способности са първата група качества, които трябва играчките да подобряват.
  • Когнитивни умения или умения за опознаване и учене. Това включва играчки, които подобряват концентрацията и вниманието на децата.
  • Общуването е друг аспект от детското развитие, което играчките трябва да стимулират. Големи играчки, които изискват помощ от други деца, по-комплексни и сложни играчки също са много подходящи.
  • Последната група умения, които децата трябва да развиват са тяхното въображение и емоции. Способността на всяко дете да си представя нови светове, да изпитва красиви и хубави емоции и щастие са важни и ключови за бъдещето на детето.

В нашите каталози ще намерите различни детски играчки и игри като пъзели, конструктори, книжки, кукли, коли и влакове, топки, сортери и много други, които ще помогнат детето ви да се развие играейки.

Вижте още: