Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до автомат на Box Now

Детски играчки

Сортиране:
Покажи:
Възраст
Пол
Цена
Материал

Детските играчки са един от основните инструменти, с които децата опознават себе си и заобикалящият ги свят. Те могат да бъдат забавни и развлекателни или обучителни и образователни.

Основно изискване към всяка детска играчка е тя да бъде безопасна. За целта детските играчки в Eвропейския съюз, задължително трябва да отговарят на определени изисквания, които са различни за играчките в различни възрастови категории. Изискванията се отнасят до материалите, боите, големината на отделните елементи. Играчките се различават по функционалност, начин и място на експлоатация .

Детски играчки за игра навън или вкъщи, детски играчки за повишаване на концентрацията, съобразителността, въображението, фината или грубата моторика, детски играчки за момчета или момичета.

Нека да разгледаме в по-големи детайли всеки от тези видове и да разгледаме някои примерни продукти, които можете да купите от нашият сайт за детски играчки онлайн.

Детски играчки за двор навън

Те трябва да са здрави, достатъчно големи, за да не биват загубени или погълнати(при по-малките дечица), лесни за почистване. Вероятно е тези играчки да се споделят с други деца, така че играчки, които предразполагат за игра на повече от едно дете са за предпочитане. Въжени рингове, кофички и инструменти за копаене в пясък и много други, спомагат за развитието на когнитивните и креативни умения на детето.

Детски играчки за игра вкъщи

Te могат да бъдат различни писти с коли и влакови композиции с релси, гаражи и пътни обстановки, кухни с и без обзавеждане, пъзели и конструктори, и много други. Размерите на тези играчки варират, в зависимост от мястото, с което разполага домакинството. Много от тези играчки се разглобяват, за да се прибират по-лесно, други остават сглобени и „красят“ стаята на децата. Тъй като тези играчки не предполагат голяма физическа активност, обикновено детските играчки за дома са по-сложни и изискват повече съсредоточаване.

Детски играчки за момченца и момиченца е друго популярно разделение.

Какво да знаем при избора на детски играчки за момче?

Цветовете на детските играчки за момчета са важни. За по-голямата част от момчетата, цветовете на игричките са сини, червени или други по-силни цветове. Детските играчките за момчета често се използват за състезания, за изграждане на къщи и дори съревнования между добри и лоши. Играчки като пистолети, автомати и други оръжия са изключително типични за момченцата. Това трябва да става под надзора на родител и задължително да се търси мярка, която да НЕ позволява на детето да забрави, че всичко е игра и не е истина.

Ние предлагаме детски играчки за момчета на различни възрасти:

Детски играчки за момичета

Детските играчки за момичета са обикновено свързани с кукли, готвене, кухни и грижа за някой друг. Това е изключително характерно за момиченцата. Нормално е децата да хранят, обличат и приспиват свои бебета. Те интуитивно повтарят поведението на своите майки. В Smartbaby имаме детски играчки за момичета на различни възрасти:

Развиващи или забавни играчки да подберем?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но обикновено двата вида играчки могат да се комбинират. Много от образователните играчки са създадени, за да ангажират вниманието и да забавляват децата докато те научават нещо ново.

Какви умения трябва да могат да развият детските играчки?

  • Двигателните умения на децата и техните моторни способности са първата група качества, които трябва играчките да подобряват.
  • Когнитивни умения или умения за опознаване и учене. Това включва играчки, които подобряват концентрацията и вниманието на децата.
  • Общуването е друг аспект от детското развитие, което играчките трябва да стимулират. Големи играчки, които изискват помощ от други деца, по-комплексни и сложни играчки също са много подходящи.
  • Последната група умения, които децата трябва да развиват са тяхното въображение и емоции. Способността на всяко дете да си представя нови светове, да изпитва красиви и хубави емоции и щастие са важни и ключови за бъдещето на детето.

Според материала, от който са изработени играчките могат да са пластмасови, метални, дървени, от плат, магнитни. 

Защо дървени играчки? Предимствата на една дървена играчка за деца:

Дървените играчки за деца са класика, която много родители предпочитат за своите малчугани. Играчките от дърво са приятни на допир, относително безопасни са, красиви са, здрави са. Поради многодишните традиции дървените детски играчки често имат класически дизайн и цветове, което е много търсено от модерните родители. Тези играчки лесно се рециклират, което също добпринася за тяхното голямо търсене. Детските дървени играчки рядко имат малки части, които да се загубят и затова са предпочитани и за подарък за децата. 


Защо са полезни за Вашето дете играчките от дърво?

Поради лесната си обработка дървото позволява от него да бъдат създавани най-различни играчки. Това прави дървените играчки изключително разнообразни. Докато пластмасата може да отделя миризма и малки частици и да старее на слънце, дървените играчки са значително по-безопасни и екологични. Подреждането на дървени кубчета и създаването на по-големи конструкции от дъвени елементи развива когнитивните умения у децата, фината моторика, въображението. 


Безопасността на дъвените детски играчки

Често дървените детски играчки не са обработени с токсични бои, не са мазани с лепила, лакове и други материали, които могат да застрашат здравето на детето. Дървени играчки са напълно безопасни за здравето на детето. Те са достатъчно леки, големи и здраво изработени, за да не се налага родителите да бъдат допълнително внимателни и напрегнати, когато оставят детето им да играе с детска играчка изработена от дърво. 


Видове дървени детски играчки

Основното разделение между дървените играчки е според пола на детето, за което те са предназначени и според възрастта. Така се определят цветовете, тематиката и размерите на дадената детска играчка. 

Ние предлагаме и български дървени детски играчки. Те са с характерен и запомнящ дизайн, чудесна изработка и с характерни български мотиви. Някои примерни български дървени детски играчки, които предлагаме са:

  1. Дървено магаре с буре 
  2. Дървено зайче с ремарке
  3. Дървена количка
  4. Детски играчки дървени къщи
  5. Детско дървено столче играчка
  6. Дървено влакче

Могат ли да се купят дървени играчки за детска градина?

Ние сме доставчик на детски играчки за много детски градини в страната. Можете да се свържете и да обсъдим специфичните Ви нужди. 


В нашият сайт за детски играчки онлайн ще намерите различни детски играчки и игри като пъзели, конструктори, книжки, кукли, коли и влакове, топки, сортери и много други, които ще помогнат детето ви да се развие играейки.

Вижте още: