Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Прости форми за развиване на сложни умения

Прости форми за развиване на сложни умения

В Монтесори света развиването на уменията у децата се случва естествено, с помощта на игри и играчки, максимално опростени като форми така, че предназначенията им да станат на практика безбройни. По този начин моториката, въображението, абстрактното мислене вървят ръка за ръка, разцъфтявайки не чрез нарочни, лимитиращи уроци, а разчитайки на естественото любопитство на малкия човек.

След двегодишна възраст децата се променят скорострелно

Навършването на две години е момент, в който малчуганите вече общуват активно със света по множество начини – те вече говорят, макар и с ограничен запас от думи, имитират, знаят някои понятия като тези за цветовете, плодовете, дрехите… По това време те самите могат да си измислят игри, а въображението им да превръща обикновените предмети в герои или части от декора на тяхна собствена приказка. 

Предложете на двегодишното дете баланс дъска Монтесори

Баланс дъската представлява парче дърво с дъговидна форма, чието основно предназначение е, както подсказва и името й, да подпомогне развитието на равновесието и вестибуларния апарат на малкия човек. Ако я поставите на пода с изпъкналата част надолу, детето може да стъпи в нея и да се опита да налучка правилните стойка и движения така, че да балансира отгоре и дори леко да се люлее, пренасяйки тежестта си от краче на краче. 

Баланс дъската има още много предназначения

Простата форма на баланс дъската Монтесори позволява тя да се използва по всички начини, които Вашето и на детето въображението могат да съчинят. Все още с изпъкналата част надолу, тя е подходяща и за люлка, ако детето седне в дъгата. Нещо повече – подражавайки на начина, по който го люлеете, то на свой ред може да залюлее вътре любимите играчки и да влезе в ролята на “майката”. Ако пък обърнете дъгата, дъската тутакси се превръща в мост, върху или под който детето може да играе с кукли, фигурки на животни или други любими предмети. С парче плат подръка можете да им устроите и “палатков лагер” под импровизирания мост. 

Използвайте дъската като пейка или пързалка

Ако подпрете баланс дъската на ръба на диван или кресло, можете да я използвате като пързалка у дома. Поставена с извивката нагоре, тя може да служи като пейка за Вашия малчуган. 

Баланс дъската Монтесори може да се използва и от родителите

Формата на дъската, заедно с факта, че тя е изработена от едно-единствен парче дърво, я правят изключително устойчива – тя може да издържи спокойно до 200 кг. Ето защо спокойно може да се използва и от големите у дома за подобряване на баланса и координацията, както и за някои йога или пилатес комплекси, подходящи за изпълнение вкъщи. 

Простите форми предлагат безброй предназначения – детското мислене и координация се развиват, а възрастните могат да се върнат години назад и да си припомнят отдавна забравени забавления или да се отдадат на здравословен спорт и релакс. Баланс дъската е пример именно за такъв универсален продукт, който носи незабравими мигове на цялото семейство. Нужно е само парче дърво и въображение. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се