Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Как да изберете бебешка играчка за подарък?

Как да изберете бебешка играчка за подарък?

Посещението при новородено винаги е свързано с много вълнения, независимо дали Вие самите сте родители или не. Изборът на подарък пък е изключително труден, тъй като, обикновено, за най-новия член на семейството всичко е подготвено предварително, а и другите близки със сигурност ще донесат по нещо. Така нараства опасността мама и татко да не успеят да използват всичко, което бебето е получило от ентусиазираните гости. 

На първо място е сигурността

Не залагайте на бебешка играчка с множество компоненти или малки частици, които могат да бъдат погълнати и да предизвикат нараняване или задушаване. Помислете за нещо меко и монолитно, например парцалена кукла с бродирано личице, плетена играчка, силиконова дъвкалка. Неслучайно на опаковката на всеки артикул има указания за каква възраст е подходящ – в онлайн магазинът на Smart baby тази информация задължително фигурира в описанието на всеки продукт. Ако имате нужда от лична консултация, колегите във физическите ни магазини с удоволствие ще Ви помогнат в избора. 

Разберете дали родителите имат предпочитан метод на възпитание

В наши дни амбициозните, добре информирани родители често започват развиването и възпитанието на бебето и малкото дете буквално веднага след раждането му. Ако и Вашите близки искат да заложат на естествените, иновативни методи за възпитание и общуване с малкия човек, подарете им Монтесори материали. Комплект карти за визуална стимулация, дървени кубчета, дървена дрънкалка – всяка подобна бебешка играчка ще ги зарадва и със сигурност няма да бъде забравена на рафта. 

Попитайте родителите от какво имат нужда

Факт е, че моментът на отварянето на подарък-изненада винаги е вълнуващ, и за даващия, и за получаващия. Той обаче носи и известна доза стрес, особено при родителите на новородено, които трябва да мислят за твърде много неща, често едновременно за това как всяка вещ за бебето да бъде наместена в ежедневието и никой от близките да не е обиден. Ето защо можете да им спестите това неудобство, питайки направо какво биха искали да купите. Ще трябва обаче да подходите деликатно – нека новите родители са наясно, че това не е опит за намеса в делата им, а въпрос, който цели всички страни да получат удовлетворение. 

Изборът на бебешка играчка за подарък е отговорна задача, в която, обикновено, има много неизвестни. Това е особено валидно, ако новите родители не са Ви изключително близки или в случай, че не искат да кажат какво предпочитат да получат. Ако заложите на Монтесори материали, дори и те да нямат предпочитания към метода, няма да сгрешите. Играчките, следващи концепцията, обикновено са изработени от естествени материали, издръжливи и с прости форми. Освен че са подходящи за най-малките, те могат да се използват дълго време, дори и несвързани с Монтесори възпитанието. 

Посещенията при новородено са много емоционален в положителен смисъл, но и свързан с много стрес момент. Това важи както за родителите, така и за гостите, особено когато става дума за избор на подарък и за крехкия баланс да не трупат излишни вещи, но и да не се наранят чувствата на ентусиазираните да приветстват новия член на семейството близки. Ето защо в такива моменти откритото общуване с родителите за техните желания и добавянето на малка, персонализирана изненада към “поръчаните” подаръци е много добър компромисен вариант. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се