Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Децата обичат да изучават границите

Децата обичат да изучават границите

Едва навършили 6 месеца, бебетата стават все по-активни. На 8-10 месеца те вече се изправят на крачета, макар и нестабилно, и започват да протестират срещу ограниченията на кошарката. Щом проходят, катеренето и изследването на непознати зони у дома и самостоятелното измъкване от кошарата и леглото стават техни любими занимания. Всички тези действия имат един и същи смисъл – изучаването на света и тестването на границите. 

Безопасното развиване на уменията е приоритет на родителите. 

Съвременните родители са наясно с това колко е важно децата от най-ранна възраст да развиват различни умения, но, ако долавят и минимална опасност малчуганът да се нарани, често предпочитат да поставят по-тесни граници, в които това да се случва. Факт е обаче, че ограничаването може да бъде избегнато, ако изберете правилните безопасни продукти и материали, създадени специално за децата. 

Триъгълникът на Пиклер е незаменим другар в игрите. 

Под наименованието “Триъгълник на Пиклер”, по името на създателката му, е известна подобната на пирамида дървена катерушка, която ще откриете под някаква форма в практически всеки магазин за детски играчки. Триъгълникът е толкова универсален, че в наши дни модификациите му от гледна точка на брой модули, наличие или липса на рампи, вече са десетки. Основата обаче остава една – проста дървена конструкция с по няколко стъпала от всяка страна, която носи на децата безброй поводи за радост и забавление. 


Простите форми са чудесни за развиване на въображението. 

Модерните материали за възпитание и развитие залагат на простите форми именно защото те подтикват децата да използват въображението си. В случая няма никакво значение дали малчуганът може да изкачи триъгълника на Пиклер в момента, в който му го предложите – детето може да си устрой отдолу лагер, можете да поиграете на “палатка”, покривайки конструкцията с цветен чаршаф…възможностите са безкрайни.

Модулите на триъгълника на Пиклер позволяват по-дълга употреба на катерушката.  

На пазара има различни вариации на продукта – модулният характер на всичките обаче позволява употребата му в продължение на няколко години. Вариациите с рампа са подходящи дори за бебета на 6-7 месеца – по полегатата плоскост те мога да се опитват да се изкачат с пълзене. Можете също така, например, да оставите тяхна любима играчка под конструкцията, за да се пъхнат и те в “палатката” и да я открият. 

С порастването на детето рампата става излишна, но отначало изкачването е плахо, необходима е по-малка височина. Навършването на още няколко месеца или следващата годинка идват с нови умения и интереси, а малчуганът става все по-безстрашен – височината може да се увеличи с добавяне на следващ модул от катерушката. Така тя може да се използва до 5-7 годишна възраст. 

Играта на триъгълника на Пиклер трябва да става под наблюдение!

Независимо дали разположите катерушката в апартамента или в градина, важно е да наблюдавате детето, докато играе. Продуктът е безопасен и създаден специално за нуждите на малчуганите да развиват моториката и въображението си, отправяйки предизвикателства към собствените си граници, но все пак възможността за падане не е напълно изключена. Най-добре е да сте наблизо или, още по-хубаво – да се включите в играта и да си създадете любими семейни спомени.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се