Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Дървени детски играчки – защо са подходящи от най-ранна възраст?

Дървени детски играчки – защо са подходящи от най-ранна възраст?

Всяка година се разработват толкова много нови играчки както за забавни, така и за образователни цели. С безброй възможности за избор, не е чудно, че родителите се затрудняват да изберат най-доброто. Играчките за бебета, малки деца и деца в предучилищна възраст може да са сложно проектирани и модерни, но също така трябва да бъдат издръжливи, безопасни и здрави.

На пазара има огромно количество пластмасови играчки. Те често се предлагат в много вариации и са лесно достъпни в много магазини, което може би е една от основните причини, поради които дървените играчки могат да бъдат пренебрегнати.

Може би се питате дали дървените играчки са подходящи за деца от най-ранна възраст. Отговорът е „да“. Защо е хубаво да запознаем детето с подобни играчки от най-ранна възраст?

Предимствата на дървените играчки

Безвредни и щадящи природата

Дървените играчки са безопасни за околната среда. Изработват се от устойчиво дърво, рециклируеми и биоразградими са. Оцветяват се с безтоксични пигменти.

За разлика от масово произвежданите пластмасови играчки, дървените играчки често се произвеждат от суровини с устойчиви източници и са ръчно изработени от талантливи майстори.

Тъй като дървените играчки използват естествени суровини, те предлагат на децата и лична връзка с естествения свят. Именно по тази причина са подходящи дори за деца в най-ранна възраст според специалистите. В нашия сайт може да откриете интересни бебешки дървени играчки, с чиято помощ вашето мъниче ще развива любопитството към света.

Отлична образователна стойност

Друго предимство е, че дървените играчки предлагат отлична образователна стойност. С тяхна помощ децата постепенно развиват своите умения за разсъждение. Такива са умения за решаване на проблеми, координация на ръцете и очите и фини двигателни умения. Класически дървени играчки като миниатюрни конструктори, строителни блокчета и пъзели също могат да се използват, за да помогнат да научите децата си да започнат да броят и разбират числа.

Ако се колебаете, може сами да проверите качествата на дървените играчки.

Добре изработените дървени играчки имат определено усещане при докосване за разлика от пластмасовите, които просто изглеждат лъскави.

Развиват въображението от ранна възраст

Дървените играчки могат да развълнуват въображението. Пластмасовите играчки са носители на напредъка в технологиите. Всяка година винаги има нова играчка, която съдържа нещо ново. Съвременните играчки често имат екрани, цветни бутони, активирани звуци, звънчета и др. Тези характеристики могат да превъзбудят децата и прекалените занимания с тях развалят зрението.

Когато става въпрос за учене, поддържането на простото е най-добрия начин за успех. Дървените бебешки играчки или такива за по-големи деца осигуряват празен лист, на който децата да играят, използвайки яркото си въображение.

Помагат за социалните контакти

Дървените играчки насърчават социалното взаимодействие. Играта с компютърни игри или лаптопи може да бъде увлекателна и образователна, но обикновено е самотна дейност, която не насърчава взаимодействието с другите. Заниманията с играчки от дърво могат да помогнат за култивирането на чувство за комуникация, взаимодействие, сътрудничество и синергия между децата. А това е важно за бъдещото им развитие.

Издръжливи и безопасни за детето

Детските дървени играчки са издръжливи и дълготрайни. Много често децата не са особено внимателни към играчките си. Понякога ги изтърват, събарят, чупят. Дървените играчки могат да понесат много удари и да се ползват дори от следващото дете в семейството.

Важно е да отбележим, че играчките от дърво са безопасни. Рядко се чупят и няма как да наранят детето, защото нямат остри ръбове.

Благодарение на широката гама от дървени бебешки и детски играчки, налични на пазара днес, децата и родителите могат допълнително да изследват света на играта и да се насладят на предимствата заедно! Не забравяйте, че колкото по-рано запознаете детето с този тип играчки, толкова по-бързо то ще придобие отношение към тях и ще се научи да цени природата, да развива въображението си. Така ще възпитате една прекрасна личност, пред която ще блести светло бъдеще от възможности.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се