Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до автомат на Box Now

Бебешки играчки

Сортиране:
Покажи:
Възраст
Пол
Цена
Материал

Ако търсите играчки за вашето бебе, има няколко неща, които трябва да знаете преди да закупите бебешка играчка.

Бебешките играчки се характеризират по различни критерии като ние ще се спрем на по-значимите от тях.

Нови или използвани бебешки играчки

За много от родителите използваните играчки не представляват проблем, тъй като често са почти нови, цената им е значително по-ниска, широко достъпни са и на пазара изобилства от различни видове. Разбира се, преди покупка на бебешка играчка втора употреба трябва да се уверите, че играчката е в добро състояние.

  • Поискайте от продавача достатъчно много снимков материал показващ играчката от всички страни.
  • Поискайте преглед при доставката и се уверете, че всичко е наред.
  • Изперете играчката след получаване. Повече от 90% от родителите са изключително съвестни и не биха продали играчка без да е изпрана и в добро състояние. Въпреки това, специалистите препоръчват вие също да изперете бебешката играчката и да се уверите, че тя е здрава, защото много често новата придобивка ще попада в устата на вашето бебче.

Бебешки играчки според възрастта

Бебешки играчки за 6 месеца

Играчките за най-малките следва да бъдат безопасни и достатъчно интерактивни и занимателни. Добре е играчките да издават различни звуци или бял шум, да имат различни цветове, да са меки и пухкави или поне безопасни и да са без премахващи или откачащи се части. Играчките трябва да стимулират детето да е активно и взаимодейства с бебешката играчка. Повечето бебешки играчки за 6 месечни бебета издават звуци при натискане, въртят се или висят и могат да бъдат повдигани и гушкани. Обикновено на тази възраст бебешките играчки са за креватчето или бебешката кошара. Те са достатъчно малки, за да може бебето да играе с тях. Тези играчки могат да се ползват и в бебешката количка. Особено разпространени са бебешките играчки за легло. Те се закачат и детето бива приспивано или ангажирано с въртележки, различни животни и други. Част от бебешките играчки за деца в тази възраст са предназначени и за гризане и чесане на венци и новоизникващи зъбки.

Бебешки играчки за 1 годинка

Бебешките играчки за деца от тази възраст могат да бъдат по-големи и по-тежки и трябва да доразвият знанията за света, които детето вече има. Децата имат основни понятия и играчките могат да бъдат малко по-сложни.

Според материала, от който са изработени

Дървени образователни бебешки играчки

Винаги е добре да се използват естествени материали за изработката на детски играчки. Често производителите се стараят дори боите, които използват да бъдат безопасни и екологични. Друг важен аспект, който трябва да следите за бебешките играчки от дърво са заострените ръбове на играчката, които трябва да се избягват и тежестта на играчката. Не забравяйте, че детето ще заспива и ще вдига играчката над главата си. Тя трябва да е безопасна.

Плюшените бебешки играчки

Pодходящи за всякакви възрасти. Те спомагат детето да учи животните и цветовете и в повечето случаи са напълно безопасни.

Гумени бебешки играчки

Популярни сред по-малките деца. Често се използват за гризане от по-малките. Трябва да са леки и да не се оставят на пряка слънчева светлина, защото се разтапят и отделят неприятна миризма и започват да стареят по-бързо.

Бебешки играчки от плат

Може би най-популярни. Това са повечето платнени (текстилни) класически кукли, колички и други изработени от плат играчки. Нужно е да се внимава с копчетата на куклите или други малки пластмасови елементи, които може да са пришити или прикачени към играчката. Детето при всяко положение ще се опита да ги откъсне и да ги дърпа. Уверете се, че бебешката играчка е безопасна.

Бебешки играчки за момчета или момичета

Поради ниската възраст, основните различни в бебешките играчки за момчета и момичета са цветовете и разбира се разликата, че момичетата често си играят с кукли.

Често задавани въпроси от нашите клиенти :

Разгледайте нашите интерактивни бебешки играчки и изберете най-доброто за Вашето бебе.