Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Прохождане на бебето – съвети, митове и помощ

Прохождане на бебето – съвети, митове и помощ

Етапът по прохождане на бебето е изключително емоционален за цялото семейство. Когато детето ви започне уверено да крачи, само да стига до своите детски играчки, то вече е в друг етап от развитието си. И макар да съществуват редица съвети какво да правим, за да подпомогнем процеса, повечето от тях са митове.

5 често срещани митове, свързани с прохождането на бебето:

1. Най-трудно за бебето е да се научи да се изправя;

Всъщност, най-трудната част за бебето е не да се изправя, а да се научи да се връща обратно към седналото си положение. 

2. За да проходи по-бързо – нужни са силни мускули на краката;

Силните бебешки крачета са важни при прохождането, за да удържат тялото, но в процеса участват и други мускули – на ръцете, на торса, мускулите на врата дори.

3. Стъпването на пръсти е знак за сериозен проблем;

Почти всички деца правят първи стъпки на пръсти. Това е свързано с увереността и координацията. Съвсем скоро след това, Вашето дете ще започне да използва цялото си стъпало, за да прави уверени малки стъпчици у дома. Ако това не се случи, консултирайте се с педиатър.

4. Задължително е да се научи да пълзи преди да ходи;

Не всички бебета пълзят – факт. Има такива, които пропускат тази част, и директно прохождат. Запомнете, че всяко дете е различно и няма поводи за притеснение, ако Вашето не пълзи.

5. Подходящите обувки ще помогнат на детето Ви да проходи по-бързо.

Специалистите съветват, че най-добре е детето да се учи да ходи босо. Така се учи по-лесно как да контролира мускулите в зоната на стъпалата. Разбира се, през зимата и когато е студено и влажно трябва да носи подходящи обувки.

Питате се има ли подходящи детски играчки, които да помогнат на детето ни да проходи по-лесно?

Детската дървена проходилка на Smart Baby е невероятен помощник на децата за самостоятелно прохождане и добиване на увереност. Пъстра и интересна, с различни животинки, тя ще забавлява и вдъхновява Вашето съкровище, докато се учи уверено да стъпва в живота. С нейна помощ то не само ще се научи да крачи умело, но и ще развива логическото си мислене, своята креативност, координацията на движенията и моториката на тялото си. 

Поръчайте я сега от нашия онлайн магазин. Подарете на детето си увереност и безкрайни забавления в най-интересния етап от живота му!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се