Козметика

Безплатна доставка
до автомат на Box Now,
до офис на Еконт и Спиди
над 120 лв.

Прохождане на бебето – съвети, митове и помощ

Прохождане на бебето – съвети, митове и помощ

Етапът по прохождане на бебето е изключително емоционален за цялото семейство. Когато детето ви започне уверено да крачи, само да стига до своите детски играчки, то вече е в друг етап от развитието си. И макар да съществуват редица съвети какво да правим, за да подпомогнем процеса, повечето от тях са митове.

5 често срещани митове, свързани с прохождането на бебето:

1. Най-трудно за бебето е да се научи да се изправя;

Всъщност, най-трудната част за бебето е не да се изправя, а да се научи да се връща обратно към седналото си положение. 

2. За да проходи по-бързо – нужни са силни мускули на краката;

Силните бебешки крачета са важни при прохождането, за да удържат тялото, но в процеса участват и други мускули – на ръцете, на торса, мускулите на врата дори.

3. Стъпването на пръсти е знак за сериозен проблем;

Почти всички деца правят първи стъпки на пръсти. Това е свързано с увереността и координацията. Съвсем скоро след това, Вашето дете ще започне да използва цялото си стъпало, за да прави уверени малки стъпчици у дома. Ако това не се случи, консултирайте се с педиатър.

4. Задължително е да се научи да пълзи преди да ходи;

Не всички бебета пълзят – факт. Има такива, които пропускат тази част, и директно прохождат. Запомнете, че всяко дете е различно и няма поводи за притеснение, ако Вашето не пълзи.

5. Подходящите обувки ще помогнат на детето Ви да проходи по-бързо.

Специалистите съветват, че най-добре е детето да се учи да ходи босо. Така се учи по-лесно как да контролира мускулите в зоната на стъпалата. Разбира се, през зимата и когато е студено и влажно трябва да носи подходящи обувки.

Питате се има ли подходящи детски играчки, които да помогнат на детето ни да проходи по-лесно?

Детската дървена проходилка на Smart Baby е невероятен помощник на децата за самостоятелно прохождане и добиване на увереност. Пъстра и интересна, с различни животинки, тя ще забавлява и вдъхновява Вашето съкровище, докато се учи уверено да стъпва в живота. С нейна помощ то не само ще се научи да крачи умело, но и ще развива логическото си мислене, своята креативност, координацията на движенията и моториката на тялото си. 

Поръчайте я сега от нашия онлайн магазин. Подарете на детето си увереност и безкрайни забавления в най-интересния етап от живота му!


Актуално от блога
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.