Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Образователни книжки за деца в предучилищна възраст

Образователни книжки за деца в предучилищна възраст

Предучилищната възраст е моментът, в който границата между ученето и играта все още е размита – едното свободно преминава в другото – а естественото любопитство на малчуганите е особено силно. На 5-6 години някои от тях правят първите си опити в четенето, разбира се, с помощта на мама и татко. Това са изключително ценни моменти, в които се формира цялостното отношение на малкия човек към бъдещото му образование. 

Любовта към знанието може да бъде възпитана именно в тази възраст. 

Ученето по това време все още не се възприема като задължение, което трябва да бъде извършвано в определен график и при предварително зададените рамки на системата на формалното образование. Особено ако и Вие обичате да четете, следвайки личния пример, 5-6 годишният малчуган със сигурност сам проявява естествен интерес към това занимание. Така можете да го подготвите за училище с помощта на образователните книжки, докато се забавлявате заедно.

Детските енциклопедии са много подходящи за деца в предучилищна възраст.

Те са написани на достъпен език и богати на илюстрации. В тях статиите обикновено са кратки, а думите, които са използвани – максимално прости, съчетани в къси изречения. Този вариант на образователни книжки може не само да помогне на детето да научи най-основното за света около себе си, но и служи добре за уроците по самостоятелно четене. Едновременно с това, малкото информация, поднесена на нивото на детето, стимулира любопитството му и поражда множество въпроси. От тук пък следва възможността за Вас да му предложите следващата книжка по темата, която е развълнувала малкия човек. 

Образователните книжки съдържат много любопитни факти. 

В предучилищна възраст децата са силно впечатлителни и лесно ги запомнят. Тъй като училището е само на крачка разстояние, това означава, че, уверени в придобитите знания, те получават възможността да изпъкнат пред бъдещите си съученици с темите, които живо ги вълнуват. Това пък отваря пътя към намирането на общи интереси и социализирането, което е много важно за малчуганите.

Образователните книжки имат далеч повече от видимите на пръв поглед ползи за децата в предучилищна възраст. Несъмнено, те предоставят незаменими знания и поставят основата на бъдещото обучение. Много по-важен обаче е фактът, че книжките отговарят на естественото детско любопитство и спомагат за изграждането на само на умението за запаметяване на информация, но и за развитието на емоционалната интелигентност, абстрактното и логическото мислене. Обичта към четенето, не по задължение, а за удоволствие, пък се превръща в стабилна основа за бъдещото формално образование. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се