Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Кои са най-подходящите образователни играчки за бебета на 6 месеца?

Кои са най-подходящите образователни играчки за бебета на 6 месеца?

На 6 месеца бебето вече се усмихва много и търси всякакви начини да общува с другите хора. В тази негова крехка възраст все още не съществува страх или друга форма на притеснение от непознати – малкият човек би бил доволен да поиграе с всеки.

Шестмесечното бебе има достатъчно укрепнали мускули на гърба, врата и седалището, за да седи и да се занимава с играчките си. Това е времето, в което мъничето вече може да взаимодейства и с предметите – да ги хваща, да ги гушка, а вече и да се опитва да ги слага в устата си, за да облекчи дискомфорта от растящите първи зъбки. 

При бебетата в тази изключително интересна възраст стимулирането на двигателните умения е от огромно значение

Бебето на 6 месеца се движи все по-активно и самостоятелно – обръща се, повдига се на ръчички, опитва се да пълзи или да се люлее напред-назад на колене. 

На тази възраст мъничетата са привлечени от играчки, които издават различни звуци и/или светят в различни цветове. Дрънкалките са изключително подходяща играчка за 6-месечно бебе, тъй като, освен, че го забавляват, спомагат за развиването на моториката. Чрез тях то се научава как да хваща, да общува предавайки предмета от ръка на ръка, да поклаща играчката така, че тя да издаде звук. 

Играчките с ярки цветове подпомагат развитието на зрението на мъничето

Шарените, светещи, мигащи играчки за 6-месечно бебе в контрастни цветове също са много подходящи. На тази възраст вече могат да се включат и играчки на батерии – те стимулират едновременно различни сетива и умения. Мъничето може да ги пуска и спира само или с помощта на родителя и да се научи да стиска, натиска бутони, завърта в различни посоки и други движения. 

Включете в игрите т.нар. “предмети от кошницата”.

На 6 месеца бебето изследва света около себе си – ето защо някои предмети от ежедневието могат да се превърнат в чудесни играчки и инструменти за развитие по метода Монтесори. Тъй като обаче те не са преминали необходимите тестове за безопасност, бъдете изключително внимателни! Можете да включите предмети от естествени материали, задължително без остри ръбове и дребни елементи.

Най-важно за бебешките играчки е от какви материали са изработени те.

Подбирайте за Вашето мъниче играчки от леки, естествени материали. Нека бъдат меки, подходящи за гушкане и приятни на допир, да не тежат в малката ръчичка. Играчката за 6-месечно бебе не бива да има и много отделни, дребни или недобре закрепени елементи, които могат да бъдат откъснати или погълнати.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се