Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Монтесори бебешките играчки и ученето чрез движение

Монтесори бебешките играчки и ученето чрез движение

За бебетата двигателната активност и сензорното опознаване на света са жизненоважни. Особено след навършване на 6 месеца, когато малчуганите стават все по-активни, да им предлагате разнообразни дейности подпомага правилното им развитие, а най-големият “бонус” тук е времето, прекарано в семейни забавления.

Всяка Монтесори бебешка играчка се изработва от безопасни материали.

За всеки родител, особено с малко бебе, е ключово играчките да са безопасни за здравето на мъничето. При Монтесори играчките най-често се използват естествени материали – дърво, метал, платове. Някои производители залагат и на хранителния силикон. Цветовете обикновено се постигат с безвредни бои, а често там, където е възможно (най-вече при дървените играчки) се оставя и естественият вид на материала. Специални лакове за детски играчки се поставят като финиш там, където е необходимо – така родителите могат да са спокойни, че дори и бебето да сложи предмета в устата си, няма токсични съставки, които да му навредят. 

Монтесори играчките стимулират сензорното развитие. 

Под Монтесори шапката се крият най-разнообразни типове занимания. Тук попадат карти, кули, рингове, мултифункционални продукти, които “израстват” и променят предназначението си заедно с порастването и развитието на бебето. Обединяваща е идеята, че изследването на света чрез практически дейности има благотворен ефект върху мъничето. Така, съсредоточавайки се върху картите, учейки се да нанизва ринговете на кулата по цвят и големина, опитвайки силата и координацията си, като се катери в кулата, бебето още преди първата си годинка опознава средата си и развива двигателните си способности. Координацията между ръчички и очички се изгражда и затвърждава, малчуганът научава формите, цветовете, прави своите опити дори да ги подреди по размер – макар и това да изглежда като твърде много усилия за едно бебе, всъщност то започва да разбира околния свя и да изгражда своята увереност, че може да се справя в него, за да продължи към следващия непознат елемент без страх. 

Бебешките Монтесори играчки и въображението

Основна цел на Монтесори играчките и материалите е да насърчат самостоятелното изследване на заобикалящата среда. Относително простите форми, които имат те, насърчава детето само да измисли своя игра – така се стимулира въображението, наред с абстрактното мислене, още от най-ранна бебешка възраст.

Естественото любопитство на бебето и задоволяването му е много важна част от съзряването на малкия човек, колкото и неосъзнати да са процесите на учене в тази най-ранна възраст. С всеки следващ месец активността на малкия човек се увеличава, нараства и броят и разнообразието от дейности, в които той иска да се включи, на предмети, които иска да изследва. Монтесори бебешките играчки са създадени именно, за да подкрепят изследователя, който се крие у всеки малчуган, да осигурят безопасна среда, в която той да научава за света около себе си. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се