Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Дървените пъзели – чудесно забавление за малки и големи

Дървените пъзели – чудесно забавление за малки и големи

Увлечени в желанието и стремежа да обучават децата чрез игра, много често родителите натрупват у дома голямо количество играчки. От тук обаче следват два основни проблема – единият е липсата на достатъчно пространство за съхранение, а от друга страна малчуганите много бързо се насищат на предметите и искат още и още. 

В този смисъл, дървените пъзели са много добро решение – на пазара се предлагат такива, които имат редица варианти на подреждане, така че детето остава с усещането, че всеки път открива нова играчка.

Обикновено пъзелите с множество вариации са разработени на базата на геометрични фигури – така, разкривайки различните начини, по които може да подреди, детето може да научи и основата на геометрията. Това, от своя страна, има редица ползи, които далеч надхвърлят по-лесното справяне в училище впоследствие. Ще споменем само по-добро логическо и абстрактно мислене, подобряване на способностите за ориентиране в пространството като основни положителни ефекти.

Дървото е устойчив, плътен материал, което му дава редица предимства пред картона, когато става дума за пъзели.

Докато обикновените картонени пъзели, в по-голямата си част, са по-скоро неподходящи за по-малки деца или, попадайки в ръцете им, могат да бъдат смачкани, скъсани, разкривени, то дървените са безопасни от тази гледна точка. Като цяло, при играчките от дърво формите са по-обемни, по-плътни. Това ги прави по-удобни за хващане от малките ръчички. Децата, дори и по-малките, няма да имат нужда от толкова сериозна помощ и ще изучават света по-самостоятелно – това пък, от своя страна, ще повиши увереността им при справянето със ситуации и вземането на решения.

Пъзелите са сред най-подходящите дървени детски играчки за всяка възраст.

Разнообразието от форми и размери на дървените пъзели е огромно – така за бебетата можете да се спрете на вариант само с няколко едри части, докато за по-големите деца повече и по-малки парчета (пропорционално на възрастта) са по-интересни.

На 3-4 години детето спокойно може да се справи с пъзел от 20-ина парчета, докато в училищна възраст тези с по 200 и повече части са вече достойно предизвикателство за ума.

Формите позволяват да въведете не само геометрични фигури, но и, например, растения и животни чрез подреждане на картината. Някои танграми пък наподобяват задачите от IQ тестовете и имат само един начин на подреждане – тази вариация е интересна за 10-12 годишните, а дори и за възрастни.

Дървеният пъзел е много подходящ подарък за всяка възраст – той може да се превърне дори в семейно занимание, еднакво интересно за малки и големи. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се