Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Бебешките играчки – забавление и откривателство в едно

Бебешките играчки – забавление и откривателство в едно

От най-ранна възраст бебетата харесват играчки – текстури, форми, цветове, мелодии се разгръщат пред тях, за да им предоставят първата информация за вълшебния свят, който те тепърва започват да опознават.

На 6 месеца бебето вече е много по-активно, отколкото в първите си седмици.

Шестмесечното бебе отдавна крепи главичката си само, вече хваща предмети в ръка, слага ги в устата си, общува чрез звуци и усмивки. Буквално с всеки следващ ден то може да придобива нови умения и да усвоява активности. По-голямата подвижност на малчугана обаче увеличава и опасностите за него – от нараняване, задушаване, ако погълне малка частица от играчка, от падане.

Тези проблеми обаче могат да бъдат избегнати с избора на правилните за възрастта на бебето играчки.

Идеалната играчка за 6 месечно бебе е с такива размери, че то може да я държи спокойно, но изработена от едно парче (най-добре дърво, силикон или текстил), без дребни частици. Бебешките играчки трябва да са достатъчно здрави, че да подлежат на многократно хвърляне и изпускане, ергономични или меки, за да са удобни за малките ръчички.

Бебетата харесват играчки, които издават звуци.

Музикалните въртележки и кутии са много подходящи играчки за 6 месечни и по-големи бебета, тъй като на тази възраст те вече могат да правят и елементарни асоциации. Изборът на такива предмети може да Ви помогне много при изграждането на режима на малкия човек – ако пускате мелодията на играчката преди сън, преди хранене, къпане или гимнастика, бебето ще я асоциира с конкретното занимание и ще го очаква. Подберете различни звуци за различните активности – например, по-тиха, бавна мелодия за приспиване и по-жива, когато е време за гимнастика или игри, и ще имате и за себе си подходящото настроение.

Подбирайте естествени, хипоалергенни материали, но все пак поддържайте баланс.

Макар и все още крехки, бебетата не живеят в стерилна среда. След навършване на половин годинка те стават все по-активни, което означава, че е много лесно от пода играчката на 6 месечното бебе да попадне направо в устата и това не бива да Ви ужасява. Все пак дървото, без токсични бои и лакове върху него, силиконът, памучните прежди и платове са най-подходящи за малчуганите, тъй като, наред с всичко друго, се и почистват много лесно. 

Играчките за 6 месечни бебета е добре да стимулират развитието им, но все пак не забравяйте, че това е времето, в което малчуганът тепърва започва да опознава света. Заложете на приятни на допир материи, музика или светлини, но без да претоварвате сетивата на малкия човек. Забавлявайте се и играйте с него – това е безценно!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се