Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Баланс колелото – страхотно лятно забавление за малчуганите

Баланс колелото – страхотно лятно забавление за малчуганите

След навършване на тригодишна възраст Вашето малко съкровище вече има завиден запас от добре усвоени движения и е жадно непрекъснато да разширява и подобрява уменията си. Научаването на детето да кара колело в ранното детство е именно едно от тези удоволствия, които всеки родител се стреми да изпита – по пътя към усвояването на това умение обаче има няколко междинни стъпки.

Баланс колелото е лесен и забавен начин малчуганът да се запознае с велосипеда и да се научи да се крепи на него.

Със сигурност едни от най-милите детски спомени на сегашното поколение млади родители са свързани с първите опити за задържане на две гуми. С карането на велосипед първо само с едва достигащи до земята крачета, после с помощни колела и чак тогава, подобно на полет, на двете основни гуми. 

В наши дни, вдъхновени именно от този процес, вече на пазара са баланс колелата. По същество, това е велосипед без педали, с две гуми, седалка и кормило. 

Балансиращото колело е подходящо за малчугани над тригодишна възраст.

Независимо дали ще изберете дървен или метален вариант, изчакайте малкият човек да навърши три години и тогава му предложете тази играчка-превозно средство. Всеки от вариантите има своите предимства – металните обикновено са по-леки, по-шарени, докато дървените тежат повече, което означава и че падането и обръщането с тях е по-трудно, и спомагат за приучаване към по-естествен външен вид на играчките, към положително отношение към природните материали въобще.

Подобно на велосипеда с педали, балансиращото колело подпомага развиването на умения за пазене на равновесие и координация буквално веднага след излизането от бебешка възраст. С помощта на кормилото малчуганът може да прави завои досущ като с голям велосипед, което означава, че ще подобри и взаимовръзката очи-ръце, ще се научи да следи къде в движението (дори и само на алеята в парка) се намира и как да избягва опасности и сблъсъци. Тези изключително важни умения след това ще може да прилага през целия си живот.

Баланс колелото е едно от най-добрите забавления за деца и родители навън през топлите сезони. Малкият човек ще подобри своите умения за движение и координация неусетно, ще се приближи към “истинското” каране на колело и няма да се страхува от идеята да пази равновесие на две гуми, която е основна пречка при колоезденето, дори и за по-големи деца. Удоволствието от усвояването на нови сръчности за малчуганите е неописуемо, споделете го с Вашето дете!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се