Козметика и хранене

Бърза доставка за 4.99 лв. до офис на Спиди
и 1.59 лв. с BoxNow

Дъска за сплитане

Артикулен № MO133
Материал: дърво и текстил
Наличност: ДА
26,50 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Дървена основа, върху която има 2 текстилни връвчици.

Този материал учи децата как да сплитат плитки. Способността за сплитане на плитки не е само за момичета, това е чудесна задача и за двата пола.

Тази дейност е идеален пример за това как една задача на Монтесори може да научи и развие много различни умения. Дъската за сплитане на Монтесори ангажира тактилни и визуални сензорни умения и подобрява фините двигателни умения. Помага за укрепване на пръстите за писане и насърчава сръчността.Освен това, чрез физическо сортиране на различните цветни въжета и чрез боравене с осезаеми предмети, детето е в състояние да се ангажира на физическо ниво и по този начин тази Монтесори задача насърчава координацията между ръцете и очите и развитието на мозъка.

Заради различните цветове на въжетата децата могат да видят точно какво правят, като по този начин създават усещане за ред. Това ги кара да се чувстват способни и им дава чувство за цел, като контролират коя връв къде отива, както и насърчава уменията за решаване на проблеми.Детето може да види кога е сплело неправилно, тъй като моделът не изглежда правилно. По този начин те могат да развалят плитката и да я повторят в правилната последователност, като по този начин се научават на логическо мислене и самокоригиране или контрол на грешките.Тази дейност също така развива уменията за вземане на решения на детето, тъй като те са тези, които решават коя връв върви в какъв ред, за да получи правилния модел.

Размери: 30х 9.5х3.8 см.

Подходящо за деца над 2 години.

В магазина на Smart Baby ще откриете още много вълнуващи Монтесори материали и играчки.

В нашия блог ще откриете много интересна информация относно образователни занимания за малки деца.Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се