Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Голяма подвижна Монтесори азбука - ръкописни букви

Артикулен № MM012
Произведено в България
Материал: дърво
Наличност: ДА
210,00 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Комплектът включва:

- 6 гласни малки букви, оцветени в червено, всяка от по 5бр;

- 6 гласни главни букви, оцветени в червено, всяка от по 1бр;

- 24 съгласни главни букви, оцветени в синьо, всяка от по 3бр;

- 24 съгласни главни букви, оцветени в синьо, всяка от по 1бр;

- удобна ървена кутия за съхранение.


Голямата подвижна Монтесори азбука на български език е идеален помощник на всяко дете, което е в първи клас или му предстои да бъде ученик. Тя ще улесни децата в усвояването на четенето и писането, в умението да разграничават гласните от съгласните и да правят звуко-буквен анализ на думите. Ще им създаде нагледен модел за краснопис и ще им помогне да затвърдят буквения гнозис.


Ръкописните букви съдържат както самата буква, така и свързващите я елементи с останалите букви при писането. Именно свързването на буквите играе изключително голяма роля в цялостния изглед на ръкописния текст. Голяма част от децата, в бързината си да научат повече букви, не обръщат достатъчно внимание на свързането в дългосрочен план. Така краснописът се затвърждава по неправилен начин и се налагат допълнителни усилия върху него на по-късен етап. Това може да се избегне превантивно чрез отделните букви на Монтесори азбуката, тъй като те са създадени така че децата да ги възприемат не само чрез зрителните, а и чрез тактилните си възприятия. С дървените букви децата лесно могат да създават срички и думи, да се учат как да пренасят думите и да се учат да четат.

            Азбуката е разделена на червени гласни и сини съгласни букви, което ги прави подходящи и за задачи, включващи звуко-буквения анализ на думата.             

            Наличието на главни и малки букви в комплекта спомага за по-лесното усвояване на базовите правописни правила.

            Монтесори азбуката на Munda Mundi се съхранява в уникална кутия във формата на книга, в която за всяка буква е отредено определено място.  Подреждането им в нея е още един плюс, чрез който децата допълнително затвърждават буквения гнозис и намаля вероятността да изписват огледални букви (букви, обърнати на обратната си посока) след края на първи клас.


Размер на кутията – 45х40х10 см.

Размер на малките букви: 5см.

Размер на главните букви: 10см.


Подходящо за работа с деца над 4 години.


Smartbaby предлага качествена литература за малки и големи, Монтесори материали и играчки, дрехи и качествена българска козметика.


Още идеи за ползите от работа с азбука и как да си направите вкъщи Монтесори опесъчена азбука, можете да видите в нашия блог.

Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се