Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Материали за изработка на образователни играчки – предимства и недостатъци

Материали за изработка на образователни играчки – предимства и недостатъци

Образователните играчки са онези детски помощници, с които малките палавници смело откриват света. Пъзели, дървени играчки, цветни книжки, конструктори и други – всички те помагат на детето да разбере по-добре как върви светът.

Най-използваният и предпочитан материал за изработка на образователни играчки е дървото. Неслучайно дървените детски играчки никога не са излизали от мода. Има нещо специално в това да държиш дървена играчка в ръцете си. А децата разбират това много добре.

  1. Кои са основните предимства на дървените детски играчки?

Днес повечето образователни играчки са изработени от дърво. Причините за това са много. Някои от тях ще споделим с вас.

  1. Екологични са

Играчките от дърво са лесно разградими и могат да се рециклират. Това ги прави екологични. 

При голяма част от тях не се използва боя или химикали. Така играчките осигуряват на детето директен контакт с природата. Освен че ще го научат на определени умения, с дървените играчки ще го възпитате да цени и да се грижи за природата.

  1. Издръжливи са

Дървото е издръжлив материал. Безспорно всяка играчка, направена от дърво, ще устои на времето.

  1. Помагат за концентрацията на детето

Гладката и приятна на допир дървена повърхност на детския конструктор ще успокои детето и ще му помогне да се концентрира. Така лесно ще подреди пъзела, ще сглоби конструктора и ще се научи на полезни умения.

  1. Стимулират въображението

Все по-рядко ще открием играчка, която не свети, не пищи и не прави нещо. Истината е, че колкото по-обикновена е една играчка, толкова по-полезна е за детето. Така стимулира въображението му и му позволява да открива нови и нови решения. Образователните играчки осигуряват точно това на вашето дете. Помагат му да открие своите най-силни страни.

  1. Безопасни са

Тъй като са създадени от здрав материал, дървените играчки са по-издръжливи. Рядко ще се счупят и ще предизвикат опасност за вашето дете.

  1. Образователни играчки от пластмаса

Макар дървото да е най-предпочитаният материал за образователни играчки, има и такива, изработени от пластмаса. Причината е, че не всичко може да бъде изработено от дърво. Предимствата на пластмасата са, че е достъпна. Това прави играчките от пластмаса финансово изгодни.

Недостатък е, че лесно старее, не е толкова устойчива и може да се счупи. Освен това понякога е много трудно да различим качествената от некачествената пластмаса особено когато става дума за играчки.

От друга страна, дървените играчки може да са по-ефективни и с дълъг живот, но заради направата им, са по-скъпи.

От какъвто и материал да бъдат играчките, които изберете за детето си, най-важно е да са съобразени с неговите интереси и възраст. Помогнете му да открие своята страст и да я следва от най-ранна възраст. Така ще възпитате и отгледате една силна и любознателна личност.

Разгледайте актуални предложения на детски играчки в нашия онлайн магазин. Поръчайте бързо и лесно и зарадвайте вашето съкровище.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се