Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Как да комбинираме розовата кула с кафявата стълба на Монтесори

Как да комбинираме розовата кула с кафявата стълба на Монтесори

След като са усвоили понятието големина чрез кубчетата от розовата кула на Монтесори, и са се научили да разграничават дебелината на паралелепипедите от кафявата стълба на Монтесори, е време да комбинирате двете. Целта е децата да доразвият пространствените си познания, комбинирайки елементи от двата Монтесори материала. Ето и няколко интересни предложения как да го направите.

    1. Построяване на розовата кула и кафявата стълба вертикално и хоризонтално 

Започнете да ги включвате по най-елементарния начин - като редите фигурите ветикално и хоризонтално. Целта е осмисляне на комбинациите между формите и свързване на понятията за големина и дебелина. Чрез играта с тези две доказали ползите си образователни детски предмети детето разбира, че предметите могат да заемат различно място в пространството.

    1. Комбинация от розовата кула и кафявата стълба вертикално и под ъгъл

В тази ситуация детето се учи да контролира грешките си. Когато елементите са подредени под ъгъл, има вероятност в някакъв момент конструкцията да се срути. Щом детето забележи това, ще осъзнае, че трябва да промени нещо в скелета на изградената фигура, за да получи желаната сигурност на сградата си.

    1. Комбиниране на розовата кула и кафявата стълба хоризонтално и под ъгъл

Аналогично като предишния случай, и тук подредбата на блокчетата под ъгъл разчита на баланс и тества контрол на грешките, концентрацията и пространственото мислене.

    1. Създаване на собствен дизайн от комбинацията между дветата Монтесори материала

След като вече са изпробвани различни варианти за комбинация, оставете детето само да измисли как да подреди отделните елементи. Така ще се отключи творческия му потенциал и ще упражнява търпение и последователност при вземане на решения. Изключително важно е да му помогнете с правилната подредба на детската стая, за което имаме отделна статия тук.

Дори да не се получи от първия път, насърчавайте Вашето дете да опитва отново. Така се учи на самоконтрол и на търпение – умения, които ще са му изключително полезни за в бъдеще.


Предлагаме Ви няколко интересни архитектурни решения, които да опитате у дома си с розовата кула и кафявата стълба на Монтесори.


 


За нас от Smart Baby е изключително важно децата да растат щастливи и любопитни. Затова Ви предлагаме интересни начини да провокирате тяхното любопитство от ранна възраст с помощта на дървени детски играчки. Благодарим Ви за доверието!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се