Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

6 предимства на игрите с детски конструктори

6 предимства на игрите с детски конструктори

Ако търсите начин да ангажирате детското внимание, изграждайки интелигентност по забавен и интересен начин, Ваш верен съюзник ще бъдат детските конструктори. С тях игрите се превръщат в забавни образователни приключения. Какви са ползите от заниманията с детски конструктори и как помагат за развиване на емоционална интелигентност?

  1. 1. Изграждане на моторни умения

Фината моторика е свързана със способността на детето да контролира пръстите и ръцете си, докато се движи, хваща и пише. Тези умения се подобряват, когато децата играят с детски конструктори. Как? Конструирането на блокчетата на точното място, както и подреждането на елементи с всякакви размери, усъвършенства фината моторика и подготвя децата за по-сложни движения и дейности с ръцете и пръстите като например ползване на химикалката.

  1. 2. Подобрява уменията за решаване на проблеми

Хубавото при заниманията с конструктори е, че когато нещо не се получи, детето не се обезсърчава, а търси как да реализира идеята си по нов, различен начин. По този начин то се учи да мисли отвъд общоприетите граници и ограничения, успява да бъде гъвкаво и да опитва, докато постигне целта си.

  1. 3. Изгражда академични умения и разгъва въображението

Знаете ли, че детските конструктори всъщност помагат на децата да са по-успешни в училище? Всъщност, докато децата свързват блокове и изграждат обекти, те практикуват:

  • математически операции като броене, събиране, изваждане и основи на геометрията;

  • четене и писане като така се подобрява информираността им, свързана с четенето и писането;

  • наука: експериментите им помагат да изследват причината и следствието и да развиват своето любопитство.


Игрите с детски конструктор позволяват на децата да създават фантазии. И докато играят, разширяват своята креативност с помощта на въображението, изправяйки се пред реални предизвикателства и проблеми, които изискват уникални решения.

  1. 4. Помага за концентрация и учи на търпение

Повечето деца не са естествено фокусирани или търпеливи. Те се нуждаят от тези важни умения, за да успеят в училище и във всяка друга сфера на живота. Това е още едно предимство на конструктивната игра. Децата трябва да се съсредоточат, докато изграждат проект. От началото до края следва да работят внимателно, за да не повредят творението си. Докато играят, те всъщност стават по-фокусирани, търпеливи и подготвени за живота.

  1. 5. Насърчава игрите в екип

Заниманията с конструктори обединяват децата. Те са идеални за момчета и момичета и им дават шанс да играят заедно за постигането на обща цел – успешно завършване на проекта.

Това социално взаимодействие по време на конструктивна игра ги насърчава да си сътрудничат, да работят в екип и да се саморегулират. С тези умения децата са по-добри приятели и съотборници в ежедневните си социални връзки.

  1. 6. Повишава увереността

Заниманията с детски конструктори насърчават детската увереност и помага на по-срамежливите деца да се отпуснат и да повярват в себе си.

С какви конструктори играят Вашите деца? Разгледайте нашите актуални предложения за детски конструктори и поръчайте лесно и бързо от сайта на Smart Baby.

Пожелаваме приятни игри и много забавления с детски конструктори на всички деца. Бъдете здрави!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се