Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до автомат на Box Now

Детски Конструктори

Сортиране:
Покажи:
Възраст
Пол
Цена
Материал

Детските конструктори са били и продължават да са едни от най-търсените и предпочитаните видове играчки за деца. През годините конструкторите са били в различни форми, от различни материали и с различна сложност, но винаги са се смятали за изключително полезни за детското развитие.

Ползи от детските конструкторите

Сложността на играчките, множеството разнообразни части, които могат да се използват и пряката връзка на действията на детето с проблеми от реалния живот са някои от причините тези играчки да са толкова търсени. Разнообразието от цветове, материали, форми, комбинации между различните части, размери на частите и крайните резултати от сглобяването на конструктора подпомагат фината моторика, съобразителността, способността за разрешаване на проблеми, логическото мислене, а понякога и физическите способности на децата. Малчуганите се научават да бъдат търпеливи, последователни и съсредоточени, както и да използват въображението си. Комбинацията от всички тези качества прави детските конструктори уникални.

Детски конструктор за момчета

Обикновено детските конструктори за момчета се характеризират с по-тъмни цветове. Те сглабят различни превозни средства, къщи, гаражи.

Детски конструктори за момичета

Основната разлика с момчешките са цветовете, които тук са по-светли, по-меки и по-женствени. Разбира се, розовото е един от най-търсените цветове за конструкторите за момичета. Къщички за кукли, детски кухни и салони за красота за кукли са често срещани при този топ играчки.

Материали за изработка на детски конструктори

Детски конструктори от дърво

Дървените детски конструктори обикновено се сглобяват чрез напасване на частите. Това е изключително полезни за децата, защото развива цял набор от умения. Дървените детски конструктори са малко по-тежки, но са напълно безопасни заради екологичните материали, които се използват при тяхното изработване.

Детски конструктор от метал

Това са класическите конструктори, които са наследници на едновремешните конструктори от преди 30 години. Концепцията не се е изменила особено. Отново се използват планки, винтчета, детски винтоверт, гайки, болтчета, малки електромотори и други части. Вероятно тези детски конструктори са най-близки до това, което възрастните използват в работата си.

Конструктори от пластмаса

Лего и други марки използват основно пластмаса за изработката на своите конструктори. По-богато оборудваните комплекти отново включват малки електромотори, гуми, въженца, зъбчати колела и други части, които са пряко взаимствани от света на възрастните.

Детски магнитен конструктора

Както и името пояснява, сглобяването на тези конструктори става чрез магнити, което създава у децата коренно различно мислене и гледна точка за решаването на конкретната задача.

Размери на детските конструкторите

Най-важното за конструкторите за малките деца са размерите на частите. Детските конструктори с големи части имат няколко предимства. Те са по-безопасни, защото не позволяват поглъщане, стимулират играта в екип, лесни са за прибиране и трудно се губят.

Детските конструктори с малки част са за по-големи деца и помагат за развитието на сръчността им, но за по-малките носят опасност от поглъщане на част. Нашият съвет е да не избързвате с купуването на такъв конструктор преди детето да е навършило нужната възраст.

Без значение дали става въпрос за детски конструктор къща, количка, маса, влакче или друг тип играчка, ние от SmartBaby можем да помогнем в избора. Разгледайте конструкторите за възрастни и за бебета и изберете най-подходящият за Вашето дете.