Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Забавни занимания за деца през зимата – 7 идеи

Забавни занимания за деца през зимата – 7 идеи

Търсите ли идеи за забавни и интересни зимни активности за децата? Събрахме няколко лесно постижими идеи, с които ще се забавляват на чист въздух. Всяка от тези активности може спокойно да бъде осъществена в задния двор или кварталната градинка.

Строеж на снежен дворец

Направете състезание, за да видите кой може да построи най-богато украсения снежен дворец за определено време. Може да преобразувате играта в семейно начинание без състезателен характер и да проектирате по-голяма крепост.  Използвайте същите форми като за правене на пясъчни замъци на плажа или градинарски предмети като лопатки, кофички и други подходящи, за да създадете идеалното ледено творение. Забавлението е гарантирано. А екипната работа предполага много смях и забавни мигове с най-близките.

Направете снежни чудовища

Като деца всички сме правили снежни човеци. Само че снежните чудовища са по-забавни и по-лесни за създаване. Какво Ви е нужно? Няколко купчини сняг, камъчета, пръчки за декорация и сте готови. Ред е на въображението да сътвори чудеса. Не забравяйте, че подобни дейности помагат за развитието на креативността на детето и колкото по-концентрирано е в своята дейност, толкова по-добре.

Създайте снежни рисунки заедно

Събудете детското въображение като му дадете възможност да рисува на воля върху белия сняг. Какви бои са използвате? Течни оцветители за храна биха свършили чудесна работа. 2-3 цвята, разтворени в шишета с вода, ще са идеалното средство за рисуване върху чистия сняг. Може да използвате шишета със специални капачки, за да се редуцира потокът течност. Така картината ще може да бъде по-наситена с определени цветове спрямо вкуса на художника. Ако нямате подходящи капачки, направете малка дупка върху капачката на едното шише, а върху другото – по-голяма, за да постигнете замисъла.

Ако пък на децата не им се рисува, оставете ги да украсяват снежните топки или своята ледена крепост с боята, която сте създали.

Бъдете домакини на зимните олимпийски игри

Организирайте собствените зимни олимпийски игри: Първо, изградете писта с препятствия, от сняг с различни размери и форми, които децата могат да прескачат, да се катерят или да заобикалят, докато се движат самостоятелно или с помощта на шейна. 

Съобразете всички занимания спрямо възрастта на участниците, за да не им е твърде трудно, а мотивиращо и предизвикателно да участват. 

За накрая - използвайте активност като хвърляне на снежна топка, за да видите кой може да хвърли най-далеч. Победителят ще получи награда – медал и дори играчки Монтесори за поощрение.

Изпратете децата на интересно приключение

Изгответе интересен списък с различни природни неща, които децата да търсят. Например: шишарки, кестени, камъни и каквото се сетите. Може да оформите списъка като карта, с която ще стигнат до определено съкровище. Предварително подгответе терена с различни препятствия или интересни задачи за решаване. 

Както вече споделихме, всичко това може да се случи и в двора, стига да имате желание да се погрижите за всички онези малки детайли, които ще направят играта незабравима и преди всичко образователна.

Снежен морски шах

Децата Ви знаят ли да играят морски шах? Може би дори сте практикували върху пясъка на плажа. Е, през зимата може да го направите върху снега. За фигурки използвайте камъчета, шишарки и всичко, за което се сетите.

Незабравим леден боулинг

Ако превърнете алеята за паркиране пред дома ви (или двора) в лента за боулинг, замразите десетина бутилки с вода и вземете по един цветен балон, отново пълен с вода, сте готови за леден боулинг. След като имате всичко необходимо, време е да видите кой е най-добрият в тази ледена надпревара. Тази активност ще занимава децата, а смятането на резултатите ще им помогне за малко математическа практика.

Поръчайте интересни материали и играчки Монтесори бързо и лесно от нашия сайт. Разгледайте нашите Монтесори материали тук и подарете нещо интересно на Вашето дете, показвайки му как може да учи и играе едновременно.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се