Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до автомат на Box Now

Седем братя и една сестра

Артикулен № BK581
Материал: хартия
Наличност: ДА
8,00 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Книга за деца с меки корици.

С прекрасните илюстрации книгата пренася читателя, без значение от възрастта, в далечната Америка, позволявайки му да се докосне до автентичната индианска култура.

Седем братя и една сестра е първата публикувана на български език творба на Пол Гобъл. Великолепно преразказаните и оригинално илюстрирани индиански истории и легенди са негова запазена марка вече 45 години. Книгите му имат безброй почитатели сред всички възрасти в десетки страни по света, но малцина знаят, че техният автор не е роден в американския Запад, а във Великобритания.

В Седем братя и една сестра е представена интригуващата легенда на племето шайени за произхода на съзвездието Голямата мечка. Цветното издание проследява историята на индианска девойка, която потегля към северните земи, за да намери своите седем братя. Облеклото на индианците и другите предмети, нарисувани в книгата са вдъхновени от автентични образци, изработени от шайените. Показателни за индианското светоусещане са заключителните редове: Чуйте какво казват звездите! Ние никога не сме сами в нощта.

Творбите на Пол Гобъл са прекрасно съчетание на автентични модели и съвременно художествено майсторство.
Ню Йорк Таймс

Страници: 32

Подходящо за деца над 4 години.

Smartbaby предлага разнообразна литература, Монтесори материали и играчки за деца от всички възрасти.

Защо да четем книжки на децата от най-ранна възраст може да прочетете тук.

Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю