Поръчка по тел.: 0899 154 345 и 0878 940 155
Безплатна доставка при покупка над 80 лв. (до офис на Спиди/Еконт)
Да успееш по математика с Монтесори по методиката Сингапур
-11%

Да успееш по математика с Монтесори по методиката Сингапур

Артикулен №
Материал: хартия
Продуктът е изчерпан! Очаквайте скоро!
18,00 лв.
16,20 лв.
Описание:

Тази тетрадка предлага над 100 различни и последователни занимания, съобразени със Сингапурската методика и тази на Мария Монтесори, за да могат децата в предучилищна възраст и в 1. клас да се запознаят с основните аритметични действия.


Чрез:


1. Конкретен подход: работейки с нагледни материали (карти, кубчета и др.), детето успешно осъзнава понятията за количество, брой, число...

2. Нагледен подход: заниманията карат детето да си представя в много ясна графична форма (схеми, рисунки) числата и математическите ситуации.

3. Създаването на модели и образното представяне се изразяват поетапно под формата на аритметични действия.


Следвайки пътя на това запознаване със смятането, детето:


- Открива всяко ново понятие чрез упражняване на поетапните действия, като едновременно обяснява на глас разсъжденията си за числата (до 10, до 20, по-късно до 99), дължините, фигурите, количествата, събирането и изваждането.

- Затвърждава наученото с помощта на упражнения, в които прилага отново стратегиите, които е открило по време на заниманията: да представя схематично количества, а след това да използва съответните математически знаци, за да премине към абстрактното представяне.

- Използва материалите, свързани с упражненията. Линийките за смятане, картите с числа, кубчетата и др. му помагат да осъществи лесно конкретните и образните етапи на обучението.


С материали за многократна употреба!


Подходящо за деца над 5 години.

Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю