Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Популярни детски образователни играчки

Популярни детски образователни играчки

Образователните играчки ангажират детското съзнание за по-дълго време. Те захранват естественото детско любопитство към света, поднасяйки му информацията по най-интересния и забавен начин. Не трябва да забравяме, че по природа децата са любознателни и с помощта на образователните играчки те поставят основите на четене, математика и наука. Нещо повече, една страхотна образователна играчка може дори да вдъхнови детето ви и да събуди страстта му към знания за цял живот.

В следващите редове даваме предложения за детски образователни играчки, подходящи за различните възрасти. Стараем се да опише какви умения могат да се усвоят с конкретната играчка. Имайте предвид обаче че всяко дете е различно. Възможно е това, което се харесва на едно, да не бъде интересно за друго. За щастие в нашия онлайн магазин може да откриете богат асортимент от играчки за всички възрасти и интереси.

  1. Образователни играчки за бебета (от 0 до 1 година)

За най-малките деца образователните играчки включват дейности, които помагат за развиване  на фината моторика и координация. Най-често това са предмети с пъстри цветове, които приканват бебето да ги докосне. Възможно е да са с различни материи, целящи да го научат да разпознава отделните видове тъкани.

Най-популярните бебешки образователни играчки за деца от 0 до 1 годинка са бебешки дървени дискове (за 4-месечни бебета), шарени детски дървени дрънкалки маракаси (над 6 месеца) и други подобни.

  1. Образователни играчки за малки деца (от 1 до 3 години)

За деца на възраст 1 до 3 години най-популярните образователни детски играчки са свързани с развиването на сетивната чувствителност на пръстите на ръцете, фини дигитални умения, разпознаване на букви и цифри като по този начин се поставят основите на математиката и четенето и писането. Не липсва и доза креативност при заниманията с играчките.

Кои са най-популярните играчки за тази възраст? Различни сортиери, пъзели, дървени цифри и букви и много други.

Играчката помага на вашето малко дете да се научи да разпознава цветовете, да сортира и брой.

  1. Образователни детски играчки за деца от 3 до 5 години

Комплектът Монтесори дървени цилиндри, дървените плочки и карти са идеални помощници на вашето дете на възраст над 3 години. Цветни, атрактивни и изцяло екологични, тези играчки ще му помогнат да концентрира вниманието си, да тренира зрителната си памет и да надгражда знания за заобикалящия го свят.

Чудесна играчка в тази възраст е торбичката с геометрични фигурки. С нейна помощ детето поставя основите на геометрията. По лесен и забавен начин научава за различни геометрични фигури, развивайки концентрацията и сетивността на пръстите на ръката. Кулата Монтесори и кафявите стълби са идеални допълнения към списъка с полезни и интересни образователни играчки за деца от 3 до 5 години.

Подхранете детското любопитство с подходящи образователни играчки. Поръчайте ги бързо и лесно от онлайн магазина.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се