Козметика и хранене

Бърза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Образователни играчки за по-големи деца – как да подберем най-интересното?

Образователни играчки за по-големи деца – как да подберем най-интересното?

В ученическа възраст, дори и в малките класове, децата вече имат своите ясно изразени интереси. Тогава да дадат шанс на нещо, което е извън техните предели, е възможно само под формата на изключително занимателна игра. 

Разнообразието от образователни играчки, подходящи за деца над 7-8 годишна възраст е именно шансът на родителите да стимулират развитието на разностранни интереси.

Децата в първи и втори клас вече се чувстват по-големи и по-самостоятелни, те често отхвърлят родителска помощ и искат да експериментират сами. Ето защо много добра идея е да получат комплект “направи си сам” – например, за изработка на ароматни сапуни или бижута за момичетата и химични или физични опити за момчетата.

Тези творчески материали са начин не само децата да получат определени знания и умения, но и много често са повод те да прекарат повече време със семейството или с връстниците си. Така, едновременно с обогатяването на ума, подобряват се и социалните умения и преживявания. 

Светещите, издаващите звуци, движещите се играчки все още приковават вниманието на малчуганите, дори и те вече да са навлезли в училищна възраст.

Един светещ, въртящ се глобус например е чудесен начин да предизвикате интереса на Вашето дете към географията и пътешествията. 

Играчка с дистанционно управление пък подобрява координацията между ръцете и очите и работи за развиването на пространствената ориентация. 

Чрез настолни игри можете да разучите заедно особеностите на света, който ни заобикаля.

На пазара се предлагат редица варианти, посветени на храната, растенията, историческите личности, числата, любопитни факти и други области. Непрекъснато излизат и нови, български издания, така че имате възможността да си направите една наистина богата, разнообразна домашна библиотека от настолни игри, чрез които да покажете на малчугана, че зеленчуците не са нещо лошо или да му помогнете по-лесно да запомни кои са Левски и Ботев. Също така, може да научи забавни начини за пресмятане на иначе сложно изглеждащи уравнения, а защо не и самите Вие да си припомните ученическите години, забавлявайки се семейно?

Образователните играчки категорично не са приоритет само на най-малките. Нещо повече – в училищна възраст, когато използването им е вече по-осъзнато, те работят много добре за култивиране на разнообразни интереси, но и за подобряване на редица физически умения, както и за емоционалната интелигентност и социализацията.

Използването на такива играчки и игри заедно с децата в училищна възраст носи незабравими мигове на цялото семейство, сплотява и стимулира и големите да се отпуснат и да се забавляват, да научат самите те нещо ново. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се