Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Кога бебето започва да играе с играчки?

Кога бебето започва да играе с играчки?

Чрез интересни и увлекателни играчки децата опознават света, който ги заобикаля. Това безкрайно забавление неусетно им помага да развият и редица умения. Например когато децата играят с играчки с различни текстури, те развиват своята координация, фина моторика и въображение.

Още с раждането бебето има способността да държи различни неща, но това е несъзнавано. До първата годинка този процес е по-скоро естествен и неосъзнат. Но едно е сигурно – за правилното детско развитие е важно още от първите месеци детето да е заобиколено от пъстри и весели цветове.

От кога бебето започва да играе с играчки?

До началото на втория месец бебето не осъзнава много какво се случва около него. Макар да движи крачета и ръчички, то все пак не осмисля тези движения. След този период се появяват рефлексните действие. Погледът се концентрира върху различни предмети и цветове, започва движение ръчичка-поглед и т.н. След 3-4 месец децата вече започват да се ориентират в заобикалящата ги среда. В този период най-предпочитаните играчки са от типа на дрънкалките. Причината е, че детето лесно ще хване играчката, защото е водено от звука, който тя издава. Когато дойде подходящият момент, разбира се, че ще започне да играе. Но в началото любопитството към новото ще е водещо.

Подходящи бебешки играчки за първите месеци

Поставете в детските ръчички цветни и издаващи звуци бебешки играчки. Те ще задържат детското вниманието по-дълго. Освен това забавленията и детския смях са гарантирани.

Кои са подходящите играчки за този период от развитието на бебето?

  • Бебешки дрънкалки –  техните звуци привличат вниманието на бебето и то се старае координира движенията си. Изберете пъстри дрънкалки, които ще грабват погледа.
  • Музикални играчки – пъстри, атрактивни и много интересни. Могат да се поставят върху кошче, количка, легло и други места, където детето ще ги вижда и ще им се радва.
  • Гумени и плюшени играчки – след петия месец вашето дете спокойно може да играе с гумени и/или плюшени играчки. Причината е, че движенията му са по-осъзнати и игрите са гарантирани.

Изберете интересни и занимателни неща, с които вашето дете да играе. Разгледайте онлайн магазина на Smart Baby, където сме подбрали разнообразни продукти, подходящи за всяка възраст.

При избора на играчки освен възрастта, важно е да имаме предвид и безопасността. Децата, особено ако са по-малки, често изследват света и играчките като ги слагат в устата. Затова е много важно всички неща, с които вашето дете играе, да бъдат старателно и редовно почиствани.

Всяка играчка трябва да отговаря на изискванията за безопасност спрямо възрастта, за която е предназначена. Избирайки подходящи бебешки играчки за вашето дете, ще бъдете спокойни за неговото здраве. С устойчиви и качествени детски играчки вашето дете ще се забавлява и ще расте щастливо.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се