Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

5 играчки, подходящи за първата година на бебето

5 играчки, подходящи за първата година на бебето

Поразително е колко много играчки са на разположение на малките бебета. Как един родител разбира кои са добри и кои не са? Да, всяко бебе има различни интереси. Това, че даден тип играчка се харесва на съседското дете, не означава, че и вашето ще я обича. Въпреки всичко, има ли начин да стесним избора? Има ли как да изберем бебешки играчки, които са интересни, подходящи за детското развитие от най-ранна възраст? Нещо като задължителен набор. Отговорът е „да, има начин.“

За да помогнем в насърчаването на цялостното развитие на децата (по-специално тяхната фина двигателна, когнитивна моторика, самопомощ и езикови умения), решихме да разгледаме популярните днес играчки и да създадем списък с 5 от тях специално за вас.


Критерии за избора на бебешки играчки

  • Играчката трябва да служи поне за две различни цели. Така детето няма да изгуби интерес бързо.
  • Играчката трябва да е подходяща за най-малко 3 месеца от живота на бебето. Бебетата преминават през етапи в това, което привлича вниманието им, затова искаме играчки, които да надживеят тези мимолетни интереси.
  • Списъкът с бебешки играчки като цяло трябва да обхваща всички основни умения за развитие, които се очаква бебетата да придобият през първата година от живота си. Като бонус, списъкът трябва да включва и някои играчки, които могат да се използват дори след първия им рожден ден.

Трябва да се има предвид, че бебетата често намират предметите вкъщи за по-завладяващи от професионално изработени играчки, закупени от магазина. Празна бутилка вода, пълна със сух ориз или любимият ви набор от пластмасови смесителни купи, вероятно ще им харесат много повече от дрънкалка, тествана в лабораторията за играчки на „Фишърс Прайз“. Въпреки това, има базови играчки, които е хубаво да участват в бебешкото ежедневие.

Разгледайте списъка по-долу, за да разберете кои играчки могат да следват вашето мъниче чак до първия му рожден ден.

Не забравяйте също, че колкото и играчки да има вашето бебе, вие сте най -добрият учител за него. Вашето взаимодействие с бебето е ценно и незаменимо. Затова не разменяйте качественото време на бебето с мама или татко за това, прекарано само с „перфектната“ играчка. Ангажирайте се и говорете с бебето си, докато то играе и изследва света посредством нови играчки. Наблюдавайте как връзката ви един с друг расте. Това е най-важното, нали? Да видим и списъка.

5 бебешки играчки за възраст от 0 до 1 - списък Тук ще изброим 5-те основни играчки за вашето бебе, подходящи за възрастта от 0 месеца до 1 годинка. Всяка от играчките може да бъде поръчана бързо и лесно от нашия онлайн магазин.

Дървени гризанки с различни форми

Забавните дървени гризанки с форми на различни животни ще помогнат на детето да усвои захващането на предмети, като същевременно ще умее да чеше венците при предстоящото никнене на зъбки. Изработени от специално подбран дървен материал, гризанките са изключително нежни към деликатната бебешка уста. Подходящи са за занимания на бебе над 3 месеца. Поръчайте и сами ще се уверите, че гризанките са верен помощник на вашето бебче при опознаване на света и справяне със сърбящите венци.

Визуална стимулация

Визуалната стимулация за бебета включва набор от 48 на брой образователни карти, който помагат за развитието на детето. Това се случва на различни етапи (от 0 до 3 месеца, 3-6 месеца, 6-9 месеца и 9-12 месеца).

С помощта на комплекта бебето неусетно развива редица полезни умения. Как се използва тази играчка? Поставяте картите спрямо съответния етап на развитие на близко разстояние от детето, така че да грабват вниманието му. Заниманията с картите са подходящи за бебета над 0 месеца.

Шарена детска дървена маракаса

Дрънкалката е задължителен елемент от арсенала с бебешки играчки във всеки дом. Тази шарена дървена детска дрънкалка тип маракаса привлича интереса не само визуално, но и с помощта на музиката, която създава. Така у детето се развива чувство за ритъм и любов към музиката от най-ранна възраст. Маракасата е подходящи за игри на бебета над 6 месечна възраст.

Бебешка дървена дрънкалка

Още една чудесна играчка за бебета, която си заслужава да имате вкъщи. Тази бебешка дървена дрънкалка е с форма на пръчка и има три ринга. При разклащане, те издават звук. При занимания с дрънкалката вашето бебе постепенно се учи на координация между око, ухо и ръка. Така разбира, че това, което държи, отговаря на това, което вижда. Учи се, че чрез движението на ръката си може да възпроизведе звук, който е по-силен или по-слаб спрямо силата, която използва. Това е невероятно, нали? Тази магическа дървена дрънкалка с множество ползи за детското развитие е подходяща за бебета над 3 месеца.

Лабиринт с една ос

Лабиринтът с една ос е монтесори материал, който спомага развитието на моториката на ръцете, концентрация на вниманието. Освен това заниманията с тази бебешка играчка допринасят за координацията между ръце и очи. Играчката представлява дървена основа, на която в единия край е поставена метална ос, която завършва с дървено топче. Оста е под формата на спирала и през нея е промушен дървен диск. Целта на заниманията с лабиринта е детето да прекара дървения диск от единия край на оста до другия. Препоръчително е заниманията с нанизване да започнат между 11-тия и 12-тия месец. Разгледайте още актуални предложения за най-малките в нашия сайт.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се