Козметика и хранене

Бърза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Сетивни тактилни плочки за ръце и крака

Артикулен № MM09
Произведено в България
Материал: дърво
Наличност: ДА
30,00 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Комплектът включва релефни дървени плоскости, с които децата да стимулират тактилните си възприятия. Игрите с тях могат да развиват сетивността, фината моторика, вниманието, пространствената ориентация и общата моторика на децата. Тактилните плочки са с размери 25*15 см и позволяват децата да се движат по тях, което ги прави особено добри за създаването на сетивни пътечки у дома, в детската градина или в терапевтичния кабинет.

Вариант за игра 1. Примерна сензорна пътека. Поставете на пода : зелен лист хартия. Той ще бъде маркер за „начало“ на пътечката. В колона пред него наредете една след друга две възглавници, тактилна плочка на дясното краче, детско столче, тактилна плочка на лявото краче, дълга хавлия или друг текстил (може и просто празно място, ако пътечката е върху килим), маса, под която детето да се промуши (или тунел, ако има наличен), тактилна плочка на лява ръка, тактилна плочка на дясна ръка, празно място, обръч, в който детето да скочи с двата крака, червен лист хартия (маркер за „край“ на пътечката). Подобна сензорна пътека е силно препоръчителна за развитие на общата моторика, вниманието, усета за собственото тяло в пространството, отборната игра при групово занятие.

Вариант за игра 2. Помогнете на детето да очертае няколко пъти всяка от тактилните плочки на голям картон и да ги оцвети в синьо, зелено, жълто и червено. В чаша сложете листчета с имената на цветовете, а в друга чаша листчета с бележки „ляв крак“, „десен крак“, „лява ръка“, „дясна ръка“. Нека единият играч изтегли по едно листче от всяка чаша и да го прочете на втория играч, който да стъпи/докосне върху оказаното място. Редувайте се. Играйте за време, докато някой не се обърка – тогава е ред на другия играч. Играта е особено подходяща за семейни игри и групови игри с няколко деца. Така зададен този вариант за игра развива фината моторика (очертава и оцветяване), слуховото и визуалното внимание, общата моторика, пространствената ориентация, четенето, писането. Ако детето/децата все още не могат да четат вместо бележки поставете точки в съответните цветове и рисунки на стъпки и длани.

Вариант за игра 3. Помолете детето да затвори очи и чрез опипване да опише някоя от плочките – дали е с вдлъбнати или изпънкали линии, дали е крак или ръка, дали е ляв(а) или десен(дясна). Развива тактилната сетивност, представите, ляво-дясната ориентация, речевите способности.


Подходящо за деца над 3 години.

Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се