Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Игра за учене на форми със зарчета

Артикулен № 44506
Материал: дърво
Наличност: ДА
26,50 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Комплектът включва 35 дървени блокчета и 2 зарчета. Пет от блокчетата са с 5-те основни геометрични форми. Трийсет от блокчетата са с илюстрирани различни предмети с различни форми. Блокчета са правени като части от пъзел и могат да се свържат последователно едно след друго.

Начин на игра:

- За начало детата трябва да се запознаят с всяка от картинките и техните форми. След това извършват дейността по асоцииране и групиране, ръководени от родителя или учителя с примери и въпроси.

- Дейностите по групиране могат да се извършват по няколко начина чрез игра:

Игра за до 5 играчи: Всяко дете взема по едно блокче от формите и идентифицира 5-те предмета, свързани с него.

Игра за от 1 до 5 и повече играчи: Поставят се върху масата всички блокчета. Петте блокчета с геометрични форми се поставят по средата на масата с лице нагоре, всички останали 30 блокчета са обърнати на обратно. В последователност всеки играч обръща блокче и го поставя до съответната форма.

Игра със зарове:

Игра за двама играчи:

При основния вариант на играта със заровете 30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч изтегля по 7 плочки. От своя страна всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата, изобразена на зарчето, търси блокче с тази форма. Ако няма налично блокче, играчът тегли блокче от обърнатите. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

Игра с трима и повече играчи:

30-те плочки се разбъркват с лицето надолу и се поставят по средата на масата, само 5-те плочки с формите се поставят с лице нагоре. Всеки играч хвърля заровете и в зависимост от формата изобразена на зарчетата, търси блокче, свързано с тази форма. Играчът тегли блокче от обърнатите, ако съответства, го нарежда до съответната форма, ако не отговаря-остава за него. След което е ред на следващия играч. Играчът, който свърши своите блокчета първи, печели играта.

Дървената игра притежава сертификат за качество и безопасност на материалите EN71.

  • Размер на кутията: 210х190х45мм.
  • Подходящо за деца над 3 години.

Още много продукти, които развиват творчеството и креативността, можете да намерите на линка.

Смарт бейби предлага детски книжки, дрехи, мебели играчки и Монтесори материали.

В нашия блог може да откриете интересни статии свързани с развитието на нашите деца.

Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се