Козметика и хранене

Бърза доставка за 4.99 лв. до офис на Спиди
и 1.59 лв. с BoxNow

Червеното е всъщност красиво

Артикулен № BK186
Материал: картон и хартия
Наличност: ДА
20,00 лв.
16,59 лв.
Количество:
Добави в количката
Описание:

Образователна книга с твърди корици.


Първата менструация е важен момент от живота на всяко момиче. Макар и в 21 век, темата продължава да бъде съпътствана от табута, срам, липса на адекватни разговори по нея. Със своята необикновена книга илюстраторката Лучия Замоло си поставя за цел не просто да обясни какво означава менструалният цикъл, а най-вече да покаже на всички момичета, че това е женска супер сила, която значи живот. Понякога болезнена и създаваща дискомфорт, но преди всичко знак за това, че ти си здрава! Какво е предменструален синдром, какви поверия е имало в миналото, свързани с менструацията, какво са казали редица философи (все мъже) по темата и защо не бива да ни е срам, когато си купуваме най-обикновени дамски превръзки. Книжката е илюстрирана по маниер, напомнящ момичешки дневник – изпълнена със заврънтулки, рисунки, драскулки, в които обаче са се настанили обяснения и разяснения по темата, научно консултирани от д-р Сузане Хофман, която е и гинеколог. Немският оригинал спечели наградата за илюстрация Serafina, а нашият графичен дизайнер успя да пресъздаде визията и на кирилица, след времеемка и прецизна работа! Go Girls!


За автора/илюстратора:


Лучия Замоло (р.1991) е от Мюнстер. Изучава дизайн с профил Илюстрации и Комуникации в училището по дизайн в Мюнстер. Работи като графичен дизайнер на свободна практика за Bohem Verlag, илюстрира за онлайн списанието Perspective Daily, изучава Английска филология и наука. „Червеното всъщност е красиво“ е нейната бакалавърска дисертация, която първо става известна от „The Female Company“, а по-късно е напълно завършена като книга в сътрудничество с автора и гинеколог д-р Сузане Хофман.


Превод от немски: Ана Артинян


Награди:

Немската награда за илюстрация Serafina


Размер: 16х22 см.

96 страници.


Подходящо за деца над 10 години.


Smartbaby предлага качествена литература за малки и големи, Монтесори материали и играчки, дрехи и качествена българска козметика.

Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се