Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Прилагането на Монтесори методите у дома е по-лесно от всякога!

Прилагането на Монтесори методите у дома е по-лесно от всякога!

Всички родители искат най-доброто за децата си – даването на старт в живота в наши дни е приравнено към развиването на редица умения още от бебешка възраст. Тук обаче задачата става много трудна, защото както за Вас, така и за мъничетата е важно всичко това да се случва без стрес, а опознаването на света да бъде не задължение, а удоволствие.

Монтесори методите залагат именно на ученето чрез игра в ежедневието, в унисон с естествените потребности на детето.

Това звучи страхотно, но прилагането на Монтесори принципите изисква определено ниво на подготовка от страна на родителите. Предвид, че бебетата и малките деца се променят изключително бързо, без необходимата помощ това може да се окаже твърде стресираща и трудна задача. 

За да Ви улесним, ние от екипа на Smart Baby непрекъснато подбираме за Вас селекция от Монтесори книги, които да Ви водят през развитието и възпитанието на детето във всяка негова възраст.

Светът на Монтесори методиката е необятен – ето защо и селекцията книги предлага поглед към определени части от него, които обаче се допълват взаимно.

Сред подбраните продукти можете да откриете както теоретични основи на методиката, така и конкретни практически съвети, които да прилагате лесно в ежедневието си.

Факт е, че първите 5 десетилетия на ХХ в., когато Мария Монтесори създава и развива своите методи, изглеждат от наша гледна точка твърде далечни. Променящата се динамика на средата изисква и Монтесори книгите да се адаптират, затова сред нашите заглавия ще откриете и “Монтесори. Съвременният подход”, и двата тома на “Усъвършенстваният Монтесори метод”, които отговарят по-пълно и точно на действителността в наши дни.

Разделянето на Монтесори книгите по категории прави много по-лесно прилагането на методиката в ежедневието.

Всяка възраст има своите особености – затова и заглавията със съвети в помощ за бебето и малкото дете са отделени. Всяко дете има своите собствени по-силни и по-слаби страни – затова, например,  “Математика” и “Сензорно развитие” са различни книги. Основната идея е, че можете да изберете заглавие според нуждите и потребностите на Вашето собствено семейство така, че да се чувствате самите Вие като родители добре и пълноценни, прилагайки подходите.

Монтесори е не само наръчник и методология за възпитание и развитие на деца – това е философия на живот за цялото семейство, където взаимното уважение и зачитане, връзката с природата и естественото са най-значимите опорни стълбове. Ето защо може спокойно да се каже, че Монтесори книгите са подходящи за настоящи и бъдещи родители, които искат най-вече да изградят здрави отношения.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се