Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Ползите от образователните карти и настолни игри за детското развитие

Ползите от образователните карти и настолни игри за детското развитие

Мили родителите, най-ценното в живота е времето, прекарано с децата. Напоследък обаче всички сме все по-заети от различни задължения. Умората се натрупва и измества иначе приятните и весели занимания с децата. Знаем, че най-полезно за детето е времето, прекарано с неговите родители и близки. Важно е обаче в този момент да бъдем активни, а не просто да присъстваме физически в детския свят. Един прекрасен начин да се потопим в детската фантазия, да участваме активно в игрите и да помогнем за детското развитие е чрез заниманията с образователни карти и настолни игри. С подобни неща осигуряваме забавления, усвояване на нови знания, добро настроение и разбира с е – време, в което да сме заедно. Достатъчно е малко време, в което да се откъснем от ежедневието и да се порадваме на детски смях и усмивки. А те са безценни.

Ползи от заниманията с образователни карти и настолни игри

Ползите от заниманията с образователни игри са безброй. Ще споменем най-често коментираните от тях.

Добро планиране и анализиране на проблеми, търсене на решение в дадена ситуация

С помощта на игрите децата от рано се учат да развиват и управляват своята креативност. А тя, повярвайте, е в огромни количества. С помощта на игрите вашето дете ще търси решение на всяка ситуация. А това ще му даде повече увереност. Безспорно, възможността да мислиш от различен ъгъл дава много ползи за детското развитие.

Развиване на личностни умения

Заниманията с настолни игри и образователни карти развиват личностни умения от най-ранна възраст. Такива са състезателност, аналитичност, концентрация и много други. С помощта на игрите детето се учи от грешките си и не ги повтаря.

Добиване на нови знания и умения

Безценното в подобни видове игри е, че детето ви не усеща процеса на учене по време на играта. Така то ще научи много нови неща за света, за себе си, за това кое му харесва и какво го вълнува. Не е чудно и да открие бъдещата си професия по този начин. Повечето бордови игри са вдъхновени от живота, така че винаги има елемент на изненада колко допълнителни ползи ще ни донесат.

Забавления

Нека не забравяме, че все пак децата са деца и трябва да се забавляват. Настолните игри и образователни карти им дават тази възможност. Докато се учат на заобикалящия ги свят, трупат знания и умения за него, те се забавляват.

Видове настолни игри и карти

Пъзели, лабиринти, игри на противоположности, игри на думи, весели образователни кръстословици, карти с животни, магически куб и още много забавни и разнообразни игри, с които детското въображение ще е ангажирано и ще се забавлява.

Най-популярната настолна игра безспорно е пъзелът. Но днес тя се е развила толкова много, че предлага различни варианти, подходящи за всеки.

Може би помните „Не се сърди човече“ - най-любимата игра на поколения наред. Днес тя служи за вдъхновение на нови и все по-интересни игри.

Може да разгледате подробно разнообразието от настолни игри и карти и да поръчате от нашия сайт в секция „Образователни карти и настолни игри“.

Как да изберем подходящи игри?

Важен фактор при избора на подходящи игри за детето е неговата възраст. Има игри за 4-годишни, такива за по-големи. Друг важен аспект при избора е индивидуалното развитие на детето. Не надценявайте или подценявайте вашето дете, защото така играта, която изберете, няма да му е интересна и следователно няма да развие нужните умения.

Ако детето е по-голямо, попитайте го и нека само избере коя игра му допада. С помощта на образователните настолни игри и карти ще отклоните детското внимание от компютъра, телевизора като му помогнете да разшири мирогледа си. И разбира се всичко това се случва във ваше присъствие. Какво по-хубаво от време с най-любимите хора!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се