Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Подходящи игри и детски играчки за есента

Подходящи игри и детски играчки за есента

Лятото и топлите дни са към края си, но това не значи, че неуморното желание на децата да се забавляват и преоткриват тайните, и красотата на заобикалящия ги свят, ще стихне! Периодът е изключително подходящ за нови попълнения, с които да привлечете вниманието на всяко дете и да реорганизирате пространствата в детската стая така, че те отново да предизвикват интереса им. Това не значи, че е нужно да прибирате летните игри - все още може да използвате част от тях в близката площадка или парк. Паралелно с тях обаче, може поетапно да преминете към “режим на обучение” с добавката на нови образователни артикули и пособия, които да развият ключови умения у децата по време на игрите с тях! Споделяме с Вас 4 идеи за полезни занимания през есенния период:

Образователни играчки

Без значение дали децата Ви посещават детска градина или училище, образователните материали са задължителен елемент в програмата на всяко от тях. Подбрани правилно, спрямо възрастта на детето, те се превръщат в полезен инструмент за развиване на логическото мислене, координацията, въображението, фината моторика и още други ключови умения! Подходящи за тази цел за образователните карти и настолни игри, комплектите за измайсторяване, дървените игри с цифри и букви, пъзели и математическите пособия.

Пособия за рисуване

Всяко дете обича да рисува! Така се пренася в нов свят на креативност, развива въображението си и изразява емоциите си. Освен приятни, тези занимания крият в себе си редица ползи за детското развитие - усъвършенстват фината моторика, координацията очи-ръце, контрола върху движенията и прецизността на децата. През есента прекарваме повече време у дома, следователно може да разнообразяваме с такъв тип активности в различни вариации, за които не ни е останало време през лятото. Единственото, което е нужно за целта е наличието на подходящи пособия - тетрадка за рисуване, цветни моливи, флумастери, пастели, боички или готови книжки за оцветяване.

Активности на открито

Въпреки застудяването, есента остава подходящ сезон за редица активности на открито! Събудете интереса на децата към промените и фокусирайте вниманието им към красотата на всеки сезон. Изследвайте заедно багрите на пожълтяващите листа, отдайте се на разходки сред природата, идете на есенен пикник или измислете заедно различни предизвикателства, с които освен забавления, ще си подарите и много мигове заедно като семейство.

Тематични есенни детски играчки

Есента открива неограничени възможности за придобиване на нови умения! Детските игри у дома, на есенна тематика, ще разнообразят заниманията, които сте практикували до момента и ще внесат свеж ентусиазъм у децата. Подходящи за тази цел са тематичните пъзели от устойчиви във времето материали, изучаването на животни с помощта на 3D макети, енциклопедии за сезоните, планетите, природата, както и есенните дървета за сглобяване.

Всеки сезон открива нови възможности за развитие, от които всеки може да се възползва! Есента не прави изключение - освен цветна и красива, тя предразполага към нови занимания и развиване на ключови умения по различни, интересни за децата начини, без значение от тяхната възраст! Така лесно може да обновите пространствата у дома, с помощта на идеите, които Ви споделихме. Намерете любимите си продукти онлайн на www.smartbaby.bg и събудете ентусиазма на децата с нови занимания през предстоящия сезон!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се