Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Лесни коледни украси и картички Монтесори

Лесни коледни украси и картички Монтесори

Най-хубавите подаръци, които получаваме като родители, са онези, които нашите деца изработват. Влагайки търпение и желание, усърдието им бива възнаградено. За да бъде още по-празнично в дома Ви по Коледа, помогнете на детето да развива въображението си по метода Монтесори като изработи някои от тези лесни украси и картички. Те ще оставят скъп спомен на семейството и за следващите празници. Ето няколко идеи за интересна и лесна коледна декорация у дома, изработена от вашите помощници:

Коледни висулки за елхата от канелени пръчки

Ангажирайте вашето дете да направи красиви коледни украси за елхата. Така ще развива въображението си, ще упражнява фината моторика, а от всичко това резултатът ще е красива висулка, която да му напомня, че всичко се постига с желание и упоритост. Необходими материали за изработването на тези красиви детски играчки за коледната елха:

  • - няколко броя канелени пръчици;
  • - няколко броя клончета от елха;
  • - цветни украшения: звездички, топченца и др.;
  • - лепило;

Пъстри триъгълни коледни елхички

Лесни и подходящи за изработване от малки деца, тези пъстри триъгълни коледни елхички са чудесен начин вашето дете да впрегне своята креативност, да тренира търпението си и да създаде нещо красиво и празнично. Ето какво Ви е нужно:

  • - няколко дървени пръчици (като тези от сладолед на клечка);
  • - зелени водни бои за оцветяване на пръчиците;
  • - лепило;
  • - декорации за залепване: звездички, копчета и др.;
  • - конец, конци или цветни панделки;
  • - четка за рисуване.

Първо се залепват пръчиците във формата на триъгълник. След това се боядисват в зелено. Изчаква се да изсъхнат, залепват се декорациите и се връзва конецът, за да се закрепи към елхата. Може да се използва и като декорация, без да се окачва на елхата.


Красиви коледни картички от малки сръчни ръчички

Коледните картички са красив начин да пожелаем нещо хубаво на някого. Още по-ценни са, ако са изработени от дете. Тези предложения са лесни и не изискват много материали. С тях вашето дете ще бъде ангажирано и ще научи, че е важно подаръците да бъдат от сърце.

Какво е необходимо за тези картички?

  • - бял и цветен картон, 
  • - подходящо изрязани елементи за отделните декорации (звездички, топченца и други лъскави неща) 
  • - лепило.

Със сигурност вашето дете ще се забавлява много, докато изработва коледните детски играчки за вашата елха или красивите картички, които с радост ще подарите на баба и дядо. 

За стимулиране на творческия потенциал на вашето дете избирайте естествени, образователни играчки, с чиято помощ игрите ще имат резултат, а детето ви ще расте здраво и щастливо.

Доверете се на Smart Baby за избор на детски играчки.


Ние знаем, че децата са любопитни и затова предлагаме играчки, които им помагат да се учат и развиват. Посетете нашия онлайн магазин и изберете играчките, които ще помогнат на вашето дете да развие своите индивидуални качества. Очакваме Ви!

Smart Baby пожелава Весели празници на всички малки и големи деца с пожелания за много щастливи моменти!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се