Козметика и хранене

Бърза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Какви са ползите от интерактивните бебешки играчки?

Какви са ползите от интерактивните бебешки играчки?

Интерактивните играчки са един от най-често избираните подаръци за бебета, особено за тези, които вече са навършили 6 месеца и започват все по-активно да се запознават със света около себе си. Основните ползи за развитието на мозъка в бебешка и ранна детска възраст са добре познати – стимулира се когнитивната функция, а интерактивните играчки улесняват и изграждането на социални и езикови умения. Нещо повече – подпомагат и въображението, грубата и фината моторика.

Интерактивните бебешки играчки работят за развиването както на всички изброени умения, така и на бъдещия емоционален капацитет на детето, и за изграждането на основни навици на бъдещия възрастен.

Факт е, че всички хора научават нови неща най-добре, когато са отпочинали – дори при бебетата това не е по-различно, макар че много често именно когато започнат активно да общуват с околния свят, те искат да спят все по-малко.

Тук на помощ отново могат да дойдат именно интерактивните бебешки играчки – нощна лампа, която издава релаксиращи звуци или свири приспивни песнички едновременно подпомага изграждането на рутина за заспиване и сензорното развитие на бебето.

Музикалните интерактивни играчки като цяло са не само много интересни, но и много полезни за бебетата.

Ако изберете такива, които свирят класическа музика, ще работите за развитието на частите от мозъка, които отговарят за бъдещите математически умения на детето. 

Изобщо, възможностите за изследване на различни звуци с помощта на интерактивни играчки стимулират нарастващите след шестия месец на бебето умения за ранно учене. 

Грубата и фината моторика на бебето се развиват добре с помощта на интерактивни играчки. 

Натискането на бутони, завъртането на колела и ръчки, отлепването и залепването на елементи с велкро, изваждането на предмети от джобчета и прибирането им обратно… Примерите са безкрайни, а с нарастване на възрастта на бебето и малкото дете нараства и сложността на задачите, и радостта при всеки следващ успех. 

Така забавление и опознаване на света се сливат в едно, а ползите са не само за бебето, а и за цялото семейство.

Интерактивните бебешки играчки работят и за развитието на езиковите умения.

Бебетата не могат да говорят, но издават множество звуци, чрез които общуват с околния свят. Използването на интерактивни играчки може да улесни проговарянето и комуникацията на малкия човек с възрастните.

От най-ранна възраст малчуганите опознават околния свят и обогатяват “базата си данни” с информация за него. Интерактивните бебешки играчки спомагат това да се случва не само по-лесно, но и по много по-забавни начини, не само за малкия човек, но и за възрастните около него. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се