Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Как да се ориентирате по-добре в огромното разнообразие от бебешки играчки на пазара?

Как да се ориентирате по-добре в огромното разнообразие от бебешки играчки на пазара?

Фактът, че родителите са готови на всичко, за да задоволят нуждите на бебето си на практика от първия му ден на този свят, води до желанието на много голямо количество производители на разнообразни бебешки играчки да предложат продукти, на които не можете да устоите. Особено ако това е първото Ви дете.

Множество са обаче факторите, които влияят на избора и допълнително могат да объркат родителите – тук се включват не само цената, а и качеството на изработка на играчката, безопасността й за бебето, това как тя подкрепя ранното развитие на мъничето. С всички тези съображения са свързани и съветите, които ще Ви дадем по-долу, за да направим ориентацията в изделията на пазара по-лесна и приятна.

Нека бебешките играчки бъдат достатъчно големи!

Разбира се, опасността от задушаване при поглъщане на малки частици е известна на всички – напомняне за нея има често на опаковките на играчките. За малките бебета са подходящи относително едри спрямо техните собствени размери играчки. Подберете такива с поне 3 см. диаметър и минимум 6 см. дължина така, че сигурността на малкия човек да е гарантирана.

Огледайте внимателно сглобките на играчката.

Бебетата, особено след 6-месечна възраст, когато все по-активно използват ръцете си, са склонни да дърпат, мачкат, извиват играчките си. Ето защо сглобките на бебешките играчки е задължително да бъдат много здрави и сигурни – да не се разместват, отделните елементи да са не само достатъчно едри, но и да стоят стабилно на мястото си, така че малчуганът да не може да ги отчупи и да се нарани с тях.

Материалът е от огромно значение за безопасността на бебешките играчки.

За по-малките бебета силиконът е подходящ материал – от него се изработват меки играчки, чесалки, дъвкалки. Силиконовите бебешки играчки и принадлежности са не само леки и удобни за времето, в което малкият човек изследва предметите, слагайки ги в устата си, но и подлежат на лесно измиване и почистване. Това е изключително важно, тъй като бебетата често хвърлят предмети и веднага след това си ги искат обратно.

Другият безспорен фаворит при материалите за безопасни бебешки играчки е дървото. Естествен, топъл, приятен на допир, този материал утвърждава връзката на детето с природата от най-ранна възраст, успокоява и подпомага сензорното развитие.

Избирайте играчки в естествени цветове, без твърде много бои и лакове.

Боите и лаковете, дори тези, предназначени за детски играчки, могат да се окажат токсични или да предизвикат алергична реакция, особено когато бебето слага предметите в устата си. Ето защо минимумът допълнително оцветяване е най-добрият вариант.

Истината е, че бебето не се нуждае от много предмети – напротив, малкото, но по-безопасни и здрави, по-устойчиви играчки, са по-добрата алтернатива. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се