Козметика и хранене

Бърза доставка за 4.99 лв. до офис на Спиди
и 1.59 лв. с BoxNow

  • Начало
  • Блог
  • Как да подберете модерно и забавно обзавеждане за детска стая?

Как да подберете модерно и забавно обзавеждане за детска стая?

Как да подберете модерно и забавно обзавеждане за детска стая?

Изборът на обзавеждане за детска стая е вълнуваща, интересна, но често трудна задача. Бъдещите родители, които се сблъскват за първи път с необходимостта от това, не знаят от къде да започнат. Фактът, че на пазара се предлага много голямо изобилие от продукти, не прави мисията по-лека – напротив, оказва се много по-голямо затруднение, тъй като ориентирането в предложенията изисква задълбочено проучване. Твърде многото неща, за които да мислят, заедно със силните емоции преди появата на новия член на семейството са допълнителни фактори. Ето защо в следващите редове ще се опитаме да помогнем. 

Изберете прости, функционални мебели

Редица производители на обзавеждане за детска стая предлагат многофункционални мебели. Бебешкото креватче, например, може да се превърне в по-голямо легло само чрез добавяне на няколко елемента, които се съдържат в комплекта. Повивалникът, с малко въображение, може да се префасонира и да стане на бюро или масичка за игра, когато детето пораства. Шкафовете, скриновете, етажерките могат да служат с години. 

За да се случи това обаче, важно е каква е суровината, от която са изработени мебелите. Качественият дървен материал е гаранция за това, че обзавеждането ще служи дълги години на детето. Добре обработено с естествени финиши като пчелен восък и ленено масло, дървото запазва добрия си външен вид във времето. Факт е обаче, че мебелите от масив държат и по-високи цени. Гледайте обаче на тези суми като на инвестиция – със сигурност няма нищо по-неприятно от това да Ви се наложи спешно да подменяте обзавеждане. Ако пък добавим и сантименталната страна на нещата, дървените мебели ще пазят скъпи семейни спомени, които ще Ви изпълват с умиление всеки път, когато ги погледнете. Наред с това, избягвате и вредните бои и лакове, които често се използват при други материали, за да направят всяко обзавеждане за детска стая по-шарено и привлекателно. 

Детска площадка у дома? Да!

От съвсем малки децата много обичат да изследват света във всичките му измерения. Вертикалното ги привлича особено, за ужас на родителите. Монтесори материалите обаче могат да Ви помогнат да осигурите на Вашия малчуган безопасно и забавно пътешествие.

Вариациите на триъгълник на Пиклер са сред любимите детски катерушки, които можете да сложите в детската стая. Самият триъгълник представлява пирамидална структура със закрепени перпендикулярно дървени пръчки, по която малчуганът може да се катери. Проектиран е така, че да стъпи здраво на пода, да не се преобръща и клати. Разбира се, особено по-малките, едва проходили деца, имат нужда от наблюдение на възрастен, докато използват съоръжението. 

Простите форми, сред които се нарежда и катерушката-триъгълник на Пиклер подпомагат не само моторното и сензорното като цяло, но и когнитивното развитие на детето. То може само да измисли множество игри – например, ако покриете триъгълника с весел чаршаф, той тутакси се превръща в забавна палатка. 

Баланс борд – незаменима част от всяко обзавеждане за детска стая

Баланс бордът е едно от най-забавните в очите на децата приспособления. Той отговаря на техния темперамент и желание, предизвиквайки ги да изпитват границите и да открият нови неща за собственото си тяло. Дъгата, поставена на пода с извивката надолу, изисква изобретателност и координация, за да се задържи отгоре й малчуганът. Така моториката и мускулният тонус се развиват, за да работят след това и за по-пълноценни умения за учене – връзката между двете е подробно изследвана и стои в основата на проектирането на редица Монтесори материали. 

Подобно на триъгълника на Пиклер, всеки баланс борд може да бъде и провокатор за детското въображение. Освен основното си, той има и много други предназначения – може да се използва например като люлка. Обърната нагоре, дъгата превръща баланс дъската в пейка или мост. 

Подбирането на обзавеждане за детска стая е вълнуващо предизвикателство. Спирайки се на прости форми и практически вечни, естествени материали като дървото, осигурявате на малчугана една сигурна среда, която да провокира въображението му. Насладете й се заедно!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се