Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Есенни креативни занимания за деца

Есенни креативни занимания за деца

Есента е магически сезон. Навсякъде около нас е пълно с пъстри природни картини: златните багри на дърветата, тихо прокрадващите се лъчи между клоните им, кестенчетата, които се мъдрят из краката ни, докато отиваме на работа или на училище. Есента е вдъхновяваща, пъстра и много отпускаща, защото ни напомня да поспрем и да се порадваме на красотата около нас.

Как да се възползваме от есента и да вдъхновим децата? Може ли този така пъстър сезон да им помогне да отключат своята креативност? Как да се случи това?

    1. Есенни занимания за креативни и щастливи деца

Помогнете на вашето дете да развихри фантазията си като използва есенните дарове. Всичко, което ни заобикаля, е чудесен материал за детското вдъхновение. Предлагаме ви няколко интересни неща, които може да ангажират вашето дете и да събудят неговата креативност в този прекрасен сезон.

Какво ви е необходимо? Доза търпение и всичко онова, което детето намери в парка – листа, шишарки, кестени и др.

    1. Вдъхновение с есенни листа

Помните ли, че в детската градина често събирахме пожълтели листа и после рисувахме с тях, правехме апликации и други забавни неща? Потърсете интересни и пъстри есенни листа, които да са подходящ материал за рисунка. След като сте ги подбрали, идва ред на избора дали ще се лепят и ще се направи апликация, ще се рисуват (от тях излизат прекрасни човечета, форми и други), или ще им правите отпечатъци с помощта на водни бои и други. Оставете детето само да избере своята техника на представяне. Полученият шедьовър спокойно може да краси вашия дом, да бъде поставен в рамка на видно място или залепен с магнит върху хладилника, където всяка сутрин да бъде повод за гордост и усмивки.

      1. Нарисувай ми есента!

Едно от най-естествените занимания за децата е.. да рисуват. Изберете тема – например, „Есента за мен е...“, „Дойде есента“, „Есента в гората“, „Нарисувай ми есента“ или други подобни, които да разпалят детското въображение.

Осигурете на детето си нужните материали – бои, моливи, пастели и други като картон, на който да визуализира идеите си. Може да добавите есенни листа, клончета, шишарки и други, които да действат като вдъхновение. Детето само ще избере дали да ги включи в своята рисунка като ги изобрази, или ще добави елементи от тях, за да бъде още по-интересно. Полученият проект следва да бъде поставен в рамка и да краси детската стая.

      1. Фигурки от кестени, жълъди и шишарки

Всички деца обичат да събират кестени, шишарки и жълъди. Заедно отделете най-добре оформени и ангажирайте детето да създаде интересни фигурки от тях. За целта му осигурете нужните материали: клечки за зъби или кибритени клечки, пластилин, пастели. След като са създадени, фигурките следва да бъдат украсени и поставени на видно място, за да радват членовете на дома и да носят усещане за уют и топлина като самата есен.

      1. Изпъстрете любимите шишарки

Може би се чудите какво може да се направи с кафявите шишарки, за да станат по-интересни? Тук идват на помощ водните бои и детското въображение. Изпъстрете любимите шишарки в различни цветове, оставете ги да изсъхнат и направете красива декорация с тях в детската стая. Така ще внесете приятни емоции и ще покажете на детето, че цените неговия труд.

      1. Пъстри тикви – как да ги включим?

Есента изобилства с пъстри тикви. Как да ги включите в креативните занимания на детето? Използвайте ги като вази за есенни букети. Достатъчно е да ги срежете в горната част, да издълбаете леко вътрешността, добавяйки вода. Ето че вече имате красива и естествена ваза за есенни цветя.

Използвайте тиквите като интериор на дома или като вдъхновение за есенен пейзаж. Нека детето само избере как да ги подреди и нарисува.

Есента е прекрасен сезон, който ни напомня, че красотата е навсякъде около нас. Нека възпитаме децата си да търсят красивото около себе си, да го създават и ценят.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се