Козметика

Безплатна доставка
до автомат на Box Now,
до офис на Еконт и Спиди
над 120 лв.

Идеи за детски играчки за момчета над 1 годинка

Идеи за детски играчки за момчета над 1 годинка

Играчките са незаменим приятел за всяко дете. Доказано е, че 70 % от време в детството е свързано с игри и занимания с различни играчки. С тях децата не само се забавляват, но и развиват различни умения.

За нас като родители е важно да подберем правилно играчките, с които играят децата ни, спрямо възрастта и развитието. Преди да изберем играчка, важно е да имаме предвид две неща. Първо, играчките трябва да са безопасни за възрастта на детето. И второ – трябва да са интересни за него. В следващите редове ще обърнем внимание на предложения за играчки за момченца на възраст над годинка.

Кои са най-подходящите детски играчки за момчета на 1 годинка?

Най-общо след първата годинка играчките на вашето дете постепенно започват да стават по-сложни. Причината за това е в детското развитие. Вашето съкровище вече може да събира и сглобява различни предмети, да ги разхвърля и подрежда. След годинка се развива фината моторика, която помага за по-добър захват и осъзнатост при движение. Повечето предпочитани играчки са пъстри, с определен брой части. Има и пъзели с големи и по-малки части, съобразени с индивидуалното развитие на детето. След годинката започват и игрите с кофички, лопатки, форми за пясък и други подобни. Огромно удоволствие за всяко дете са заниманията с вода, пясък и пластилин.

Кои са предпочитаните играчки за момченца на 1 годинка?

Колички и други играчки на колела

Интересни и полезни играчки за момченца на 1 годинка са всички видове колички и играчки на колела. Това включва камиончета, колела и други. Как те помагат на детето и защо са важни?

Около годинката повечето деца прохождат. Ежедневието им е изпълнен с движение, а бутането на колички и влакчета ще им помогне да насочат енергията си към време за игра. Важно е играчката да е достатъчно голяма, за да може детето да я хване лесно и да плъзга напред. Пъстрите цветове и веселият дизайн за задължителни, за да привлекат детското внимание. Не забравяйте за малките части. Колички и камиончета с много на брой малки части не са подходящи за тази възраст. Най-добре избирайте дървени детски колички, които не се разглобяват. Те са идеални за момченца на 1 годинка, защото не съдържат малки части, които биха погълнали.

Музикални играчки

Музикалните играчки помагат на детето да развие усещане за ритъм и музикалност. В същото време са интересни и забавни. Чудесен пример за музикална играчка, подходяща за деца над 1 годинка, е пъстрият ксилофон с топчета и чукче. Заниманията с този продукт помагат за развитието на фината моторика на ръцете, координацията между очите и ръцете, чувство за музика и ритъм, както и запознаване с основни цветове. Може да го поръчате бързо и лесно от нашия онлайн магазин.

Сортиери, пъзели и други подобни

Около година и половина след раждането си децата започват да се интересуват от играчки, които включват различни геометрични фигури. Заниманията със сортиери помагат на детето да развива фината моторика на ръцете, краката и пръстите. Така лесно се научава да разпознава основните цветове и базови геометрични фигури. Освен това започва да развива и логическото си мислене, справяйки се с различни проблеми като търсене на място на даден фигурка и т.н.

За тази възраст са подходящи и пъзели, които са с малко на брой части и с по-големи парчета. Заниманията с тях помагат на детето да развива въображението си.

Дървени играчки за бутане

За стимулиране ходенето при момченца на възраст около 1 годинка най-добре е да се използват играчки за бутане. Те помагат за усъвършенстването на захвата на ръцете.

Ако желаете, преди да поръчате от онлайн магазина, може да се консултирате с нашите консултанти какви модели играчки са подходящи за възрастта на вашето дете. Очакваме ви!


Актуално от блога
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.