Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Идеи за детски играчки за момчета над 1 годинка

Идеи за детски играчки за момчета над 1 годинка

Играчките са незаменим приятел за всяко дете. Доказано е, че 70 % от време в детството е свързано с игри и занимания с различни играчки. С тях децата не само се забавляват, но и развиват различни умения.

За нас като родители е важно да подберем правилно играчките, с които играят децата ни, спрямо възрастта и развитието. Преди да изберем играчка, важно е да имаме предвид две неща. Първо, играчките трябва да са безопасни за възрастта на детето. И второ – трябва да са интересни за него. В следващите редове ще обърнем внимание на предложения за играчки за момченца на възраст над годинка.

Кои са най-подходящите детски играчки за момчета на 1 годинка?

Най-общо след първата годинка играчките на вашето дете постепенно започват да стават по-сложни. Причината за това е в детското развитие. Вашето съкровище вече може да събира и сглобява различни предмети, да ги разхвърля и подрежда. След годинка се развива фината моторика, която помага за по-добър захват и осъзнатост при движение. Повечето предпочитани играчки са пъстри, с определен брой части. Има и пъзели с големи и по-малки части, съобразени с индивидуалното развитие на детето. След годинката започват и игрите с кофички, лопатки, форми за пясък и други подобни. Огромно удоволствие за всяко дете са заниманията с вода, пясък и пластилин.

Кои са предпочитаните играчки за момченца на 1 годинка?

Колички и други играчки на колела

Интересни и полезни играчки за момченца на 1 годинка са всички видове колички и играчки на колела. Това включва камиончета, колела и други. Как те помагат на детето и защо са важни?

Около годинката повечето деца прохождат. Ежедневието им е изпълнен с движение, а бутането на колички и влакчета ще им помогне да насочат енергията си към време за игра. Важно е играчката да е достатъчно голяма, за да може детето да я хване лесно и да плъзга напред. Пъстрите цветове и веселият дизайн за задължителни, за да привлекат детското внимание. Не забравяйте за малките части. Колички и камиончета с много на брой малки части не са подходящи за тази възраст. Най-добре избирайте дървени детски колички, които не се разглобяват. Те са идеални за момченца на 1 годинка, защото не съдържат малки части, които биха погълнали.

Музикални играчки

Музикалните играчки помагат на детето да развие усещане за ритъм и музикалност. В същото време са интересни и забавни. Чудесен пример за музикална играчка, подходяща за деца над 1 годинка, е пъстрият ксилофон с топчета и чукче. Заниманията с този продукт помагат за развитието на фината моторика на ръцете, координацията между очите и ръцете, чувство за музика и ритъм, както и запознаване с основни цветове. Може да го поръчате бързо и лесно от нашия онлайн магазин.

Сортиери, пъзели и други подобни

Около година и половина след раждането си децата започват да се интересуват от играчки, които включват различни геометрични фигури. Заниманията със сортиери помагат на детето да развива фината моторика на ръцете, краката и пръстите. Така лесно се научава да разпознава основните цветове и базови геометрични фигури. Освен това започва да развива и логическото си мислене, справяйки се с различни проблеми като търсене на място на даден фигурка и т.н.

За тази възраст са подходящи и пъзели, които са с малко на брой части и с по-големи парчета. Заниманията с тях помагат на детето да развива въображението си.

Дървени играчки за бутане

За стимулиране ходенето при момченца на възраст около 1 годинка най-добре е да се използват играчки за бутане. Те помагат за усъвършенстването на захвата на ръцете.

Ако желаете, преди да поръчате от онлайн магазина, може да се консултирате с нашите консултанти какви модели играчки са подходящи за възрастта на вашето дете. Очакваме ви!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се