Козметика

Безплатна доставка
до автомат на Box Now,
до офис на Еконт и Спиди
над 120 лв.

Иновативна пъстра Монтесори градина

Иновативна пъстра Монтесори градина

По случай честването на 100-годишнината от въвеждането на Монтесори образованието в Обединеното кралство градинарят и педагог Джоди Лиджъри представи своя проект с името „Детска градина Монтесори“. Целта е да осигурява обучение на тези, които се интересуват от прилагането на Монтесори принципите за обучение в ранна възраст.

Дизайнът на градината отразява метода на преподаване на Монтесори – воден от деца, но ориентиран към бъдещето, чиято цел е да покаже на малките  заобикалящия ги естествен свят, който е много важен за нашето съществуване.

Цветното иновативно местенце бе отличено със златен медал на Британското кралско градинарско дружество в Челси.

Благодарение на двете оранжерии, включени в градината (викторианска и технологична), децата имат възможност да опознаят природата през своето преживяване, свързано с изследването на градинарството. Редица конструктивни особености в градината подпомагат ученето. Това са входове в оранжериите, които са съобразени с височината на детето и редица други характеристики, наличието на станция за водни игри с инструменти за измерване, предназначени да провокират скрити и ясни обучителни преживявания и други.

За процеса на обучение достъпът до открити пространства е изключително важен. Цветната Монтесори градина ни напомня за важността на природата, за нейното участие в холистичния подход към ранното образование. На това място децата ще преоткрият радостта от ученето и ще се вдъхновят, откривайки естествения свят по забавен и интерактивен начин.

Защото средата играе ключова роля за детското развитие.

Важността от дървени играчки Монтесори за детското развитие

Не ни хрумва по-добро място за игри през лятото от една такава вълшебна градина. За ранното обучение на децата изключително важна роля играят и образователните играчки от дърво Монтесори. С тяхна помощ децата развиват редица умения като моторика, концентрация, търпение и задържане на вниманието, въображението и много други.

Изберете интересни образователни играчки от дърво Монтесори от нашия уебсайт. Защото с тяхна помощ лесно ще подготвим децата за заобикалящия ги свят. Нека изградим заедно една прекрасна среда за нашите деца, защото именно тя може да стимулира интереса им да се учат и да опознават тайните на света пред тях.

Актуално от блога
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.