Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Иновативна пъстра Монтесори градина

Иновативна пъстра Монтесори градина

По случай честването на 100-годишнината от въвеждането на Монтесори образованието в Обединеното кралство градинарят и педагог Джоди Лиджъри представи своя проект с името „Детска градина Монтесори“. Целта е да осигурява обучение на тези, които се интересуват от прилагането на Монтесори принципите за обучение в ранна възраст.

Дизайнът на градината отразява метода на преподаване на Монтесори – воден от деца, но ориентиран към бъдещето, чиято цел е да покаже на малките  заобикалящия ги естествен свят, който е много важен за нашето съществуване.

Цветното иновативно местенце бе отличено със златен медал на Британското кралско градинарско дружество в Челси.

Благодарение на двете оранжерии, включени в градината (викторианска и технологична), децата имат възможност да опознаят природата през своето преживяване, свързано с изследването на градинарството. Редица конструктивни особености в градината подпомагат ученето. Това са входове в оранжериите, които са съобразени с височината на детето и редица други характеристики, наличието на станция за водни игри с инструменти за измерване, предназначени да провокират скрити и ясни обучителни преживявания и други.

За процеса на обучение достъпът до открити пространства е изключително важен. Цветната Монтесори градина ни напомня за важността на природата, за нейното участие в холистичния подход към ранното образование. На това място децата ще преоткрият радостта от ученето и ще се вдъхновят, откривайки естествения свят по забавен и интерактивен начин.

Защото средата играе ключова роля за детското развитие.

Важността от дървени играчки Монтесори за детското развитие

Не ни хрумва по-добро място за игри през лятото от една такава вълшебна градина. За ранното обучение на децата изключително важна роля играят и образователните играчки от дърво Монтесори. С тяхна помощ децата развиват редица умения като моторика, концентрация, търпение и задържане на вниманието, въображението и много други.

Изберете интересни образователни играчки от дърво Монтесори от нашия уебсайт. Защото с тяхна помощ лесно ще подготвим децата за заобикалящия ги свят. Нека изградим заедно една прекрасна среда за нашите деца, защото именно тя може да стимулира интереса им да се учат и да опознават тайните на света пред тях.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се