Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Дървото – материал, любим на малки и големи

Дървото – материал, любим на малки и големи

Малките деца са любопитни, те опознават света чрез всичките си сетива едновременно. Впечатленията от най-ранна възраст, натрупани чрез вкусване, докосване на различни материали, различни игри оформят основата на детския характер трайно, така, че всичко научено по това време се отразява и в чертите на възрастния.

Материалите, от които са изработени детските играчки, дори дрънкалките и чесалките на най-малките бебета, могат в този смисъл да се окажат ключови за оформянето на отношението на детето и бъдещия голям човек към природата, околната среда, устойчивото развитие.

Дървените детски играчки, дрънкалки и чесалки имат далеч повече предимства от това, че са удобни и приятни на допир. Естественият материал, със своите специфични тежест и топлина, предразполага малчуганите. Солидността на дървото осигурява стабилност, която подпомага здравото захващане на играчката, развиването на моториката и координацията между очи и ръце.

Дрънкалките от дърво имат и по-приятен звук, а дървените чесалки са по-нежни към деликатните бебешки венци в сравнение с пластмасовите алтернативи.

Множество родители избират силиконите и пластмасите поради факта, че играчките от тези материали се почистват значително по-лесно.

Нещо повече – силиконовите чесалки могат дори да бъдат дезинфекцирани при високи температури, което за повечето родители е гаранция за безопасност. 

Дървените дрънкалки и чесалки обаче имат редица други предимства. Те също се почистват лесно, а, в повечето случаи, при тях вредните вещества от бои, лепила, оцветители и друга синтетика са сведени до минимум. Дървените детски играчки рядко имат и дребни елементи, които могат да бъдат погълнати и да предизвикат задушаване – самият материал предразполага към изработката на по-крупни модели, от едно или няколко едри парчета. Едновременно с това, не е задължително изобщо да се използва лепило, дървените играчки се изработват чрез сглобки или дялане, което ги прави много по-безопасни за малчуганите по редица параграфи. Включително факта, че играчките, дрънкалките и чесалките от дърво много рядко имат и остри ръбове и елементи, на които детето може да се нарани по невнимание.

Дървото е материал, който носи спокойствие и топлина, връзка с природата.

Дървените играчки са не само устойчиви във времето, но и много по-приятни на допир в сравнение с пластмасовите и силиконовите такива. Факт е, че те може би не се отличават с толкова ярки, привлекателни цветове и детайли, но именно тази умереност и естествен вид са и едни от най-големите им предимства. 

Залагайки на дървени детски играчки, дрънкалки и чесалки, Вие не само подарявате на малчугана си безопасност, осигурявате му и безценна връзка с природата, която ще бъде изградена още от най-ранна възраст.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се