Козметика и хранене

Бърза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Дървените детски играчки – перфектният подарък за Коледа

Дървените детски играчки – перфектният подарък за Коледа

Децата много обичат да получават подаръци. Краят на декември обаче е онова магично в техните очи време, когато Дядо Коледа ще донесе най-хубавият от всички. Най-желаният и най-мечтаният дар обаче много често има незавидна съдба – особено ако е играчка. Много често тя може да се окаже изоставена заради следващата по-цветна, по-силно свиреща или светеща, да бъде счупена или изгубена. 

Коледният подарък може едновременно да има смисъл и да носи радост – двете неща категорично не са взаимноизключващи се!

Дървените детски играчки отговарят на двете условия едновременно. Те са класически и устойчив на времето избор така, че предаването им от поколение на поколение създава нова добавена стойност и може да се превърне в част от празничното вълшебство. 

Какви дървени играчки да подарим спрямо възрастта на детето?

Дори и за най-малките бебета има подходящ избор – дървената рамка за висящи играчки например е много по-здрава и приятна за гледане и на допир от пластмасовата. Около шестия месец пък, когато малкият човек общува вече по повече начини, маракаси или палки от дърво са идеални за стимулиране на двигателната активност и развитието на моториката.

На една-две годинки децата вече се вълнуват от празниците, а първите срещи с Дядо Коледа са вече факт. Той идва в яслата или се разхожда в търговския център, но все още връзката между белобрадия старец и подаръците не е много ясна на мъничетата. Независимо от това обаче, те обичат да получават подаръци – на тази възраст дървен конструктор ще им достави много голямо удоволствие. Тази играчка ще спомогне за подобряване на координацията между зрението и ръцете, както и за оформянето на базово абстрактно мислене. 

Около тригодишна възраст идва времето на ролевите игри – децата обичат да се преструват на лекари, готвачи, да играят на магазин и други подобни. Така дървената кухня например е подходящ подарък за дете на тази възраст. Факт е обаче, че цената на такъв продукт е често много висока. Това именно го прави и подходящ подарък за коледните празници тогава, когато самите деца вече схващат идеята, че те са по-голям и важен повод от много от останалите през годината. 

За децата над три години изборът от дървени играчки е практически неизчерпаем – дъската за писане и рисуване е един от любимите избори и на родителите, и на самите малчугани. Това пособие може да спомогне за съчетаването на играта и обучението, така именно се откроява неговата полезност, която е ключов фактор при избора на подарък. Дървените пъзели, съобразени с възрастта, също са много популярен вариант.

С порастването на детето и възможностите за пъзели с различни нива на трудност, за избор от редица настолни игри се увеличават. 

Коледните празници са преди всичко време, в което да зарадваме най-близките си – децата със сигурност ще оценят дървената играчка, подарена с много любов. А тя лесно може да се превърне и в забавление за цялото семейство.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се