Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

3 полезни дървени играчки и Монтесори материали за занимания на деца над 4 години

3 полезни дървени играчки и Монтесори материали за занимания на деца над 4 години

Детското внимание е трудно за овладяване. След 4-тата си година нашите деца стават още по-любопитни и от нас зависи да ги им дадем правилната насока. С помощта на тези 3 дървени Монтесори материала, Вашето дете ще бъде ангажирано и фокусирано. 

Питате се как? 

С помощта на кутията с вретената на Монтесори, то ще научи за различните количествени измерения. Комплектът цветните плочки на Монтесори ще му помогне да опознае интензивността на цветовете. А чрез заниманията със сензорните цилиндри с пружинки ще развиват моториката на своите детски пръстчета. Нека подробно да разгледаме всяка една от тези прекрасни и полезни дървени играчки Монтесори и да научим как да ги използваме в игрите.

1. Цветни плочки на Монтесори

Тази интереснен Монтесори материал представлява комплект, който включва една дървена кутия с капак и 63 дървени плочки с различен цвят. Самите плочки са разпределени в 9 групи, а всяка група е със 7 различни нюанса на определен цвят. Целта на заниманията с подобни дървени играчки е с помощта на различните цветни плочки детето Ви да се учи да разграничава различната интензивност на цветовете. Също така то се научава да подрежда различните предмети по определен признак – в конкретния случай по цвят.

Заниманията с тази играчка са подходящи за деца над 4 годишна възраст, когато вече познават основните цветове и умеят да ги разграничават, за да успеят да различат и нюансите.

2. Кутия с вретена на Монтесори

Комплектът вретена на Монтесори съдържа 2 еднакви дървени кутии без капаци, всяка от които е разделена с прегради на пет отделения. На горната част на всяко отделение  са изписани цифрите от 0-9. В комплекта се съдържат и 45 дървени пръчици, които трябва да се поставят в различните отделения на кутията. Играта цели детето да се научи да разпознава количественото измерение на всяка от цифрите. Например: колко отделни единици се съдържат в дадена цифра. Първо се показва 0 и му се обяснява нейната стойност и значение. После се разглежда естествената последователност на всички цифри от комплекта.

Заниманията са препоръчителни за деца над 4 години. 

3. Сензорни цилиндри с пружинки

Този тип дървени Монтесори материали включват комплект от 12 дървени цилиндърчета и дървена основа, на която се поставят. В горната част на всеки цилиндър има малка дръжчица и при натиск оказва съпротивление. Налични са два вида цилиндри - с бяла и с червена дръжка като те са еквиваленти. При натиск тези дръжчици оказват различно съпротивление от 500 до 1750 грама.

Заниманията с тях учат децата, че дори при еднаква форма на предметите, нужна е различна сила, за да натиснат дръжката. Така се развива моториката на детските ръце.

Игрите със сензорните цилиндри са подходящи за деца над 3 години. 

Поръчайте сензорни цилиндри с пружинки за Вашето дете сега и започнете заедно да опознавате тайните на заобикалящия свят.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се