Козметика

Безплатна доставка
до автомат на Box Now,
до офис на Еконт и Спиди
над 120 лв.

3 полезни дървени играчки и Монтесори материали за занимания на деца над 4 години

3 полезни дървени играчки и Монтесори материали за занимания на деца над 4 години

Детското внимание е трудно за овладяване. След 4-тата си година нашите деца стават още по-любопитни и от нас зависи да ги им дадем правилната насока. С помощта на тези 3 дървени Монтесори материала, Вашето дете ще бъде ангажирано и фокусирано. 

Питате се как? 

С помощта на кутията с вретената на Монтесори, то ще научи за различните количествени измерения. Комплектът цветните плочки на Монтесори ще му помогне да опознае интензивността на цветовете. А чрез заниманията със сензорните цилиндри с пружинки ще развиват моториката на своите детски пръстчета. Нека подробно да разгледаме всяка една от тези прекрасни и полезни дървени играчки Монтесори и да научим как да ги използваме в игрите.

1. Цветни плочки на Монтесори

Тази интереснен Монтесори материал представлява комплект, който включва една дървена кутия с капак и 63 дървени плочки с различен цвят. Самите плочки са разпределени в 9 групи, а всяка група е със 7 различни нюанса на определен цвят. Целта на заниманията с подобни дървени играчки е с помощта на различните цветни плочки детето Ви да се учи да разграничава различната интензивност на цветовете. Също така то се научава да подрежда различните предмети по определен признак – в конкретния случай по цвят.

Заниманията с тази играчка са подходящи за деца над 4 годишна възраст, когато вече познават основните цветове и умеят да ги разграничават, за да успеят да различат и нюансите.

2. Кутия с вретена на Монтесори

Комплектът вретена на Монтесори съдържа 2 еднакви дървени кутии без капаци, всяка от които е разделена с прегради на пет отделения. На горната част на всяко отделение  са изписани цифрите от 0-9. В комплекта се съдържат и 45 дървени пръчици, които трябва да се поставят в различните отделения на кутията. Играта цели детето да се научи да разпознава количественото измерение на всяка от цифрите. Например: колко отделни единици се съдържат в дадена цифра. Първо се показва 0 и му се обяснява нейната стойност и значение. После се разглежда естествената последователност на всички цифри от комплекта.

Заниманията са препоръчителни за деца над 4 години. 

3. Сензорни цилиндри с пружинки

Този тип дървени Монтесори материали включват комплект от 12 дървени цилиндърчета и дървена основа, на която се поставят. В горната част на всеки цилиндър има малка дръжчица и при натиск оказва съпротивление. Налични са два вида цилиндри - с бяла и с червена дръжка като те са еквиваленти. При натиск тези дръжчици оказват различно съпротивление от 500 до 1750 грама.

Заниманията с тях учат децата, че дори при еднаква форма на предметите, нужна е различна сила, за да натиснат дръжката. Така се развива моториката на детските ръце.

Игрите със сензорните цилиндри са подходящи за деца над 3 години. 

Поръчайте сензорни цилиндри с пружинки за Вашето дете сега и започнете заедно да опознавате тайните на заобикалящия свят.


Актуално от блога
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.