Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до автомат на Box Now
Природните закони в развитието на детето

Природните закони в развитието на детето

Артикулен № BK444
Материал: хартия
Продуктът е изчерпан! Очаквайте скоро!
Уведоми ме при наличност
22,00 лв.
Описание:

Книга за възрастни с меки корици.

Детето се ражда готово да учи и да обича. Невронауките всекидневно ни разкриват невероятния му потенциал, способността му да се храни от света, за да изгради своята интелигентност. И все пак, поради липса на информация, ние налагаме на детето образователна система непригодена към естествените лостове на младия му мозък, която му пречи да учи, която спъва обучението му и не насърчава вродената му склонност да научава. Повече от 40% от децата завършват основното си образование с пропуски, които ще им попречат да продължат нормално по-нататъшното си образование.

"Природните закони в развитието на детето" е основополагаща книга, която ни предлага друг начин да видим детето и образованието му вкъщи и в училище. Селин Алварес обяснява по кристално ясен начин големите научни принципи, които подплатяват обучението и разгръщането на човешките способности. Тя споделя своя опит, запознава ни с дейностите, които могат да помогнат на детето да развие своя потенциал, както и мястото на възрастните в този процес.

Селин Алварес доказва, че революцията в образованието е възможна!

Селин Алварес (р. 1983), бивша учителка, езиковед по образование, придобива голяма популярност във Франция и Европа през 2016 г., когато издава книгата си "Естествените закони на детството". Алварес провежда експеримент в една детска градина във френския град Женвилие. Работата ѝ представлява комбинация между методите на Мария Монтесори и когнитивните науки. Водена от идеята си, че детството има свои естествени закони, които трябва да се уважават, тя ентусиазирано работи в тази насока и получава изключителни резултати.

В края на втората година всички деца от най-голямата група и 90% от средната знаят да четат и показват отлични знания по аритметика, като между другото, което не е никак второстепенно, развиват и ценни морални и социални качества.

Страници: 440
Автор: Селин Алварес

Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти