Козметика

Безплатна доставка за сума над 120 лв.
до офис на Еконт и Спиди.

Кораб Каравела - Хартиен 3D макет

Артикулен № NT060
Материал: картон
Продуктът е изчерпан! Очаквайте скоро!
Уведоми ме при наличност
27,70 лв.
Описание:

3D модел за сглобяване от многослоен картон.

Каравела е вид ветроходен кораб, създаден в средата на XV век в Португалия. Така наречените латински платна с триъгълна форма позволяват бързо да се издигат от вятъра, което е много удобно за маневриране и движение в близост до брега. Понякога те са били използвани в комбинация и с прави платна. Каравелите са характерни за корабоплаването в Европа през втората половина на 15-ти и началото на 16-ти век. Каравелите на великите мореплаватели Бартоломео Диаз, Васко да Гама и Колумб отворят пътя за европейците към Индия и Америка и стават символ на ерата на големите географски открития.


Комбинацията от различни материали в модела прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Комплектът включва и 15 картонени фигури (на моряци, търговци, войници и др.) подходящи за игра.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво . Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм) и такива с дебелина 0,5 мм., както и от самозалепващата се хартия, с отпечатано изображение. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило. Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Размери: 37 х 28 х 10,5 см
Ниво на сложност: 4 от 5
Брой части: 50

Подходящо за деца над 7 години.

Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
Сходни продукти
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се