Козметика

Безплатна доставка за сума над 120 лв.
до офис на Еконт и Спиди.

Хартиен балон - Хартиен 3D макет

Артикулен № TN127
Материал: картон
Продуктът е изчерпан! Очаквайте скоро!
Уведоми ме при наличност
20,90 лв.
Описание:

3D модел за сглобяване от многослоен картон.


От древни времена човекът мечтае да лети. Въпреки това многобройните опити да се издигнат във въздуха, като птица, завършват трагично за изобретателите. Първият балон е изобретен от братя Монголфие, които са били обсебени от идеята да създадат самолет. Първият полет без човек на такъв балон, пълен с горещ дим, се извършва на 5 юни 1783 г. Балонът, който те построяват, била по-голяма: височина 22,7 метра, диаметър 15 метра. Към долната му част е била прикрепена кръгъл кош за двама души. За първи път в историята химикът Жан Франсоа Пилатър дьо Розие прави свободен полет в балон с горещ въздух, построен от братята Монголфие, заедно със своя приятел маркиз Франсоа д'Арланд. Балонът се издига от градината на Шато дьо ла Мует в Париж на 21 ноември 1783 г. Балонистите достигат височина от 915 метра и изминават разстояние от 9 км за 25 минути, след което кацат безопасно в открита зона близо до пътя за Фонтенбло.


Хартиеният 3D модел за сглобяване „Балон“ развива сръчността, фината моторика и пространственото мислене у децата.


За да се сглоби моделът не са необходими режещи инструменти или лепило. Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.


Всички продукти предлагани от Смарт бейби са съобразени с европейското законодателство за безопасност и имат СЕ сертификат
Ревюта:
Оценка 5/5
Добави ревю
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се