Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Защо играчките са важни за детското развитие?

Защо играчките са важни за детското развитие?

Детските играчки осигуряват не само часове прекарани в интересни занимания, но и носят редица ползи за детското развитие. Благодарение на тях, децата подобряват своето емоционално и физическо развитие, придобиват нови полезни умения и се учат на нови неща чрез игра, което доказано помага за по-бързото усвояване на знанията и трайното запечатване в съзнанието им. В тази статия ще Ви споделим още няколко причини, поради които играчките са важни за детското развитие:

Развиват емоционалната интелигентност

Заниманията с играчки позволяват на децата да отключат творческите си умения и да изразяват емоциите си по-добре. За развиването на емоционалната интелигентност, от голяма помощ са ролевите игри, защото в процеса на разиграване на различни сценарии децата могат да изпитат различни емоции като радост, тъга, гняв, а също така  да развихрят въображението си и да се учат на това как да се справят, и реагират в различни ситуации.

Помагат за двигателното развитие

Игрите, които ангажират децата с извършване на физическа дейност, спомагат за подобряване на двигателните им умения. Такива са например: карането на велосипед, използването на проходилки, оцветяването, игрите тип “направи си сам” за майсторене на различни неща и още много други. Тези занимания оказват благоприятно влияние върху координацията и баланса. 

Подобряват социалните умения

Играта подтиква децата да се социализират, да търсят самишленици, с които заедно да се забавляват, като това може да са както техни връстници, така и възрастни. Съвместната игра ги учи на уважение, общуване, споделяне, сътрудничество и дисциплина, които са важни качества в по-нататъшното им развитие и установяване на нови контакти. 

Подобряват концентрацията 

Вниманието на децата обикновено е ангажирано за изключително кратък период от време, те бързо се разсейват от игри и занимания, които не представляват интерес за тях. Благодарение на детските образователни играчки, които със своя интересен дизайн и функции привличат детското внимание, усвояване на умението да се концентрират се развива в пъти по-добре и им позволява да научават нови неща за света около себе си, докато едновременно с това се забавляват. 

Изберете подходящите играчки за Вашето дете, с които то да се забавлява, развива и учи на нови умения. В магазина на Smart Baby Ви очаква голямо разнообразие от артикули, подходящи за всяка възраст. Разгледайте ги още днес!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се