Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Как да разнообразим ежедневието на детето по време на пандемия?

Как да разнообразим ежедневието на детето по време на пандемия?

Вече повече от 2 години живеем в изолация, за да предпазим себе си, нашите деца и семейство. Научихме се да стоим настрана от останалите хора, да стесним кръга си на контакти и да сме разумни в срещите. Особено сега, по време на зимния сезон, когато и най-малките най-силно страдат от това, че не могат да бъдат навън по площадките и да играят до късно, трябва да се помисли върху варианти за разнообразяване на тяхното ежедневие.

Зима е, студено е навън и възможностите да забавляваме малките деца вкъщи стават все по-ограничени. Подготвили сме няколко предложения, с които можете да разнообразите делниците в дома си, ако се налага детето да не посещава детска градина или ясла за известно време.

Как можем да се забавляваме с дете на 3 години във вкъщи?

Винаги можете да се позовете на добре позната игра с рисуване. С комплект цветни моливи винаги ще имате успех. Можете да измислите нова игра, с която да рисувате различни геометрични форми, животинки или да оцветявате книжки. Ако детето ви е по-голямо, може да измислите заедно и комикс, в който фантастични герои да извършват различни действия от ежедневието.

Ако детето ви вече има желание, може да започнете и запознаване с цифрите. В комплекта ще намерите цифрите от 0 до 9 с прилежаща писалка към тях. Сигурно ще кажете за какво е писалката? Отговорът е много лесен. Всяка цифра има улей, който улеснява изписването на цифрата с “писалката”. Така детето ще научи нещо ново и задължителната карантина няма да му се стори цяло изпитание.Познаването на цифрите е една от необходимите крачки, които всяко дете извървява в процеса на обучение по време на детската градина.

Запълнихме половин ден с образователни игри, нека сега малко се позабавляваме с нещо интересно за всички възрасти - говорим за строенето на кули



Колкото и странно да звучи и деца и възрастни се заиграват с тази играчка. Докато по-малките се стремят да подредят кубчетата по големина, започвайки от най-голямото, достигайки върха с най-малкото, по-големите деца и възрастните предизвикаат себе си като се пробват да го наредят на обратно като започват от най-малкия елемент.

Така и малки и големи работят по своята концентрация и финна моторика.


Ако детето ви е по-любознателно и вече има интерес към книжките, винаги можете да го зарадвате с няколко такива от нашия каталог с детски книжки. Благодарение на тях то ще се обогатява с нови думички които да използва в речника си и ще се пренася в едни други приказни светове.

Без значение дали ви се налага да стоите дълго време вкъщи, винаги може да се възползвате от нашите предложения. Smart Baby проверява продуктите които предлага, за да сме сигурни в качеството на детските стоки, които купувате. Правим го не само за уверение, че детето ви ще играе с висококачествени играчки, но и защото държим на удовлетвореността у клиентите си, че получават качествени продукти!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се