Поръчка по тел.: 0899 154 345 и 0878 940 155
Безплатна доставка при покупка над 80 лв. (до офис на Спиди/Еконт)

Какво не знаем за детските играчки „Монтесори“?

Какво не знаем за детските играчки „Монтесори“?

Методът Монтесори набляга на ученето чрез всички сетива, не само чрез слушане и наблюдение. Докосването, дегустацията, мирисът и обикновеното излизане сред природата се считат за също толкова важни за детското развитие, колкото четенето на история от мама или татко. Ползите от метода са доказани. Според проучване от 2017 г., деца в предучилищна възраст, които са били записани в програмите на „Монтесори“, имат по-добри академични постижения, социално разбиране и функционални умения (включително внимание и управление на времето) от тези, които не са. Любовта към ученето също e бонус.

От най-ранна детска възраст децата имат възможност да опознаят света с помощта на образователните играчки „Монтесори“. Какви са те и какво не знаем за тях?

Образователни играчки „Монтесори“

Ползите от заниманията с играчки „Монтесори“ са големи не само защото от рано позволяват развиването на качества у детето. Те са чудесен начин за отключване на креативността, работа с концентрацията в една безопасна и дрюжелюбна детска среда.

Играчки, изработени от естествени материали.

Играчките най-често са изработени от дърво, вълна, памук, метал, керамика. По този начин са безопасни за децата и същевременно ги свързват с природата. Плюс това различните текстури помагат на децата да прецизират сетивата си и да им дадат повече информация, когато държат играчка, според специалисти.

Без звънци и свирки за повече самостоятелност и креативност

Играчките “Монтесори” са предназначени да насърчават децата да изследват и откриват света самостоятелно. Така че, вместо да избирате шумни играчки, които правят децата Ви пасивни наблюдатели, включете в игрите им дървени играчки.

Реални играчки

С тяхна помощ децата се обучават за заобикалящия ги свят: цветове, форми, животни и др.

Играчки с конкретно изпълнима цел

Образователните играчки развиват определени умения. Всяка помага за различно нещо: при пъзелите например се тества търпение, при играчките за нанизване сръчността, при конструкторите и други – детската креативност и въображение. Това е полезно, защото така детето се учи да проверява за грешки и знае дали е успяло да постигне задачата.

Помагат на детето да се чувства значимо

Всяко дете обича да се чувства полезно и значимо. Образователните играчки „Монтесори“ му дават точно това. От една страна - цел, а от друга – удовлетворение, щом я изпълни. И така то от малко се учи, че когато полага усилия, трудът му бива възнаграден.

Вдъхновихте ли се от прочетеното? Предлагаме Ви интересни дървени играчки за Вашето дете, които ще му помогнат да расте любопитно и щастливо. Не пропускайте да разгледате нашите актуални предложения в онлайн магазина!

Очакваме Ви, за да зарадваме заедно още едно детско сърце!